Prirodni lijek za upalu uha

Prirodni lijek za upalu uha

Maslinovo ulje prirodni lijek za upalu uha

Maslinovo ulje svojim ljekovitim sastojcima predstavlja najbolji prirodni lijek za upalu uha. Maslinovo ulje možete koristiti samo bez dodataka na način da dvije žlice maslinovog ulja zagrijete, no pazite da nije prevruće za korištenje, te pomoću kapaljke nakapajte po dvije kapi u svako uho barem dva puta dnevno.

Maslinovo ulje možete kombinirati sa klinčićima tako da tri do četiri klinčića usitnite u prah i pomiješate sa maslinovim uljem te nakapajte u uho. Ukoliko vas uho jako boli mješavina maslinovog ulja u kombinaciji sa usitnjenim češnjakom odličan je prirodni lijek za upalu uha. Nakon što ste usitnili češnjak i pomiješali sa maslinovim uljem procijedite mješavinu i nakapajte u uho koje vas boli.

Maslinovo ulje možete kombinirati i sa uljem od metvice, te jabučnim octom, uljem od čajevca koji uspješno liječe infekcije i upale. Cimet je još jedan dodatak maslinovom ulju koji će smanjiti bolove, smiriti upalu i uništiti viruse i bakterije. Uz cimet bit će potrebno zagrijati maslinovo ulje no pazite na temperaturu prije kapanja u uho.

Biljke kao prirodni lijek za upalu uha

Biljke koje imaju svojstva da budu prirodni lijek za upalu uha su biljke koje imaju protuupalna svojstva kojima će smiriti upalu i olakšati vas od boli koja može biti vrlo jaka jer kad se uho upali bolovi mogu biti neizdržljivi.

Čuvarkuća je biljka koja se nalazi u mnogim vrtovima i teglicama naših domova, osim što vrlo lijepo izgleda ima i vrlo ljekovita svojstva i poznata je stoljećima za liječenje raznih vrsta upala. Ovaj prirodni lijek za upalu uha možete pripremiti na način da ćete par listića čuvarkuće prepoloviti i iscijediti sok čuvarkuće u uho koje vas boli. Nakon nekoliko minuta bol će se olakšati, a ukoliko taj sok malo zagrijete bit će ugodnije za bolno uho.

Još je jedna biljka vrlo poznata jako dobar lijek za upalu uha, to je đumbir koji ima puno ljekovitih svojstava, no kod primjene đumbira treba paziti da ga ne nanosite u uho nego sok nanosite oko vanjskog dijela ušnog kanala.

Što je još prirodni lijek za upalu uha

Jabučni ocat koji ima antibakterijska svojstva vrlo je učinkovit prirodni lijek za upalu uha. Pomiješajte malo jabučnog octa sa vodom i kapaljkom ukapajte mješavinu u uho. Umjesto kapanja možete natopiti i malo vate u jabučni ocat i staviti u vanjsku stranu uha, tekućina će sama iscuriti u uho.

Vodikov peroksid je dobar poznati prirodni lijek za upalu uha i jednostavno ukapajte nekoliko kapi u bolno uho da djeluje nekoliko minuta, nakon par minuta uho isperite vodom i posušite sterilnom gazom.

Slatki korijen pomaže kod smanjenja bolova u ušima, prah od slatkog korijena umiješajte sa žličicom pročišćenog maslaca na izvoru topline, pričekajte da se malo ohladi da ne bi bilo prevruće te nanesite na vanjski dio ušnog kanala i ostavite pet minuta, nakon čega uho isperite vodom i obrišite sterilnom gazom.

Ulje koje se izrađuje od cvjetova divizme, mullein je vrlo učinkovito sredstvo za otklanjanje bolova uha, a ovo ulje možete nabaviti u biljnim ljekarnama u obliku ulja ili tinktura koji mogu biti glavni sastojak kapi za uši.


Tagovi: