Prirodni lijek za kurje oko

Ljepota i zdravlje

Prirodni lijek za kurje oko

Prirodni lijek za kurje oko i kako nastaje

Kurje oko ili clavus opisuje se kao tvrdi, upaljeni i zadebljani dio kože na stopalima te je to jedna od najčešćih tegoba koje pogađaju stopala. Koža se sastoji od nekoliko slojeva pa je tako ista situacija i na stopalima. Vanjski sloj ili epiderma služi kao zaštitni sloj za dublje i osjetljivije dijelove kože. Ukoliko je koža stavljena na stalni pritisak, tada se kreću javljati zadebljanja kože.

No ukoliko se na određeni dio kože i nakon zadebljanja nastavi stavljati pritisak, to zadebljanje može prijeći u kurje oko čije središte seže u osjetljivije dijelove kože te uzrokuje bol. Kurje oko najčešće se javlja na nožnim prstima ili tabanima, tj. na mjestima gdje je najveći pritisak. Kada kurje oči postanu izrazito bolne i nemate uobičajene lijekove kod kuće, dobro je znati koji je prirodni lijek za kurje oko. Kurje oko iako može biti bolna situacija, srećom nije opasna po zdravlje te se može liječiti u udobnosti vlastitoga doma uz prirodni lijek za kurje oko.

Prirodni lijek za kurje oko i kako se liječi

Kurje oči najčešće se liječe uz posebno dizajnirane flastere koji se mogu kupiti u svakoj bolje opremljenoj drogeriji i ljekarni, no isto tako postoji i prirodni lijek za kurje oko koji mnogi imaju u svom dvorištu, a da toga nisu ni svjesni. Kurje oko je kako smo spomenuli ranije u tekstu zadebljanje kože te vrlo često izgleda kao mala kvržica. Na tu se kvržicu stavlja posebno dizajniran flaster kako bi se smanjio direktan pritisak na nju i time se smanjio osjećaj boli.

Na isti taj način funkcionira i prirodni lijek za kurje oko. Prirodan lijek za kurje oko nalazi se u biljci čuvarkuća. Nekima je čuvarkuća poznatija pod imenima čuvarka, divlje smilje, smiljak ili pazikuća i riječ je o biljci koja ima mesnato i sočno lišće koje se može koristiti za mnoge stvari, ne samo za liječenje kurjih oči. Čuvarkuće su poprilično otporne i lako se šire zbog čega je mnogi imaju u svom dvorištu.

Prirodni lijek za kurje oko koji imate kod kuće

Prirodni lijek za kurje oko krije se u listovima čuvarkuće. Spomenuli smo već da je lišće te biljke mesnato i sočno zbog čega ona sadrži puno tekućine koja ima ljekovita svojstva. Sok iz listova čuvarkuće koristi se protiv iritacija i opeklina, no isto tako ima blagotvorno djelovanje na bolne i tvrde kurje oči, ali i žuljeve. Prirodni lijek za kurje oko se koristi na način da otkinete list čuvarkuće koji je potrebno prilagoditi veličini mjesta zahvaćenog kurjim okom. Kada odaberete dovoljno velik list potrebno je oguliti vanjski dio lista, koji bi se trebao lako oguliti te taj oguljen komad lista stavite na područje kurjeg oka.

Kada list pozicionirate na željeno mjesto, učvrstite ga flasterom kako bi se on zadržao na mjestu i ne bi ispao. Takve flastere napravljene u domaćoj radinosti izmjenjujte svakodnevno i nosite ga cijeli dan. Za nekoliko dana problem kurjih očiju trebao bi se smanjiti, ako ne i u potpunosti nestati.

Tagovi: