Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu

 

Kurje oko na stopalu – uzrok, simptomi i liječenje

Ljepota i zdravlje

Kurje oko na stopalu - uzrok, simptomi i liječenje

Što je kurje oko?

Kurje oko možemo opisati kao tvrdi, upaljeni i zadebljani dio kože stopala. Najčešće se pojavljuje na peti stopala ili na nožnim prstima i često mogu biti neugodne i veoma bolne. Kurje oči se najčešće pojavljuju na nožnim prstima ili peti, a uzrok nastanka je identični kao i kod žuljeva, točnije glavni uzrok njihova nastanka su neudobna obuća. Kurje oko će se pojaviti kod osoba koje imaju manje kože između prstiju jer ono dovodi do lakšeg trenja. Kurje oči ne smijemo miješati s kalusom.

Kurje oči su male i na dodir bolne točke koje karakterizira uzdignuta kvržica u sredini, dok su kalusi zadebljanje kože na većoj površini i češće nastaju na tabanima, koljenima i dlanovima. Kurje oči su danas relativno čest problem koji će se barem jednom u životu pojaviti kod svake osobe. Gotovo nikad ne uzrokuje poteškoće i često se liječe u udobnosti doma.

Zadebljanje kože na nogama je sasvim normalan i prirodan proces, ali odabir krive obuće može stvoriti na oku neugodnu pojavu kurjih oči. Iako nisu opasne, ubrajaju se pod najčešće bolesti stopala današnjice. Koji je njihov uzrok? Kurje oči nastaju kada dolazi do neprestanog trenja kože. Čimbenici koji pridonose trenju kože mogu biti: Uska i neudobna obuća, dugo stajanje na jednom mjestu ili nošenje visokih potpetica, kurje oči mogu nastati i genetski radi višeg luka stopala koji vrši povećani pritisak na nožne prste, nošenje obuće bez čarapa.

Kurje oko simptomi

Kurje oči se pojavljuju u dva oblika: Meki oblik koji se pojavljuje između prstiju radi trenja i znojenja. Tvrdi oblik koji se pojavljuje na tabanima te vanjskim dijelovima prstiju radi mehaničkog pritiska prilikom hodanja. Kurje oko se može pojaviti na različitim dijelovima stopala: Na bočnoj strani stopala, na tabanima, na peti, između nožnih prstiju ili na samome prstu noge.

Samo kurje oko je kao što smo opisali malo zadebljanje kože koje je malo uzdignuto poput male kvržice. Može i ne mora boljeti na dodir i većina ih liječi na pedikuri. Najprije ih se zapazi po boli koja se pojavljuje na stopalu, i najčešći simptomi su: Hrapava kao i tvrda i zadebljana koža na području stopala koje je žute boje, koža je jako osjetljiva kada ju dodirnemo, pogođeni dio stopala se lista i peruta, pojava česte boli pri nošenju bilo koje obuće.

Osim na nogama, kurje oči se mogu pojaviti i na rukama ukoliko su ona često izložena trljanju i raznim oštećenjima. Važno je znati razliku između kurjih očiju i žuljeva. Žuljevi su mekana i nabubrena koža koja ima mjehur s tekućinom u sredini, dok su kurje oči zadebljani oblici kože gdje je sredina tvrda na dodir bez ikakve pojave mjehura koji se može probušiti.

Kurje oko liječenje i prevencija

Kurje oko možemo sami tretirati kod kuće na više načina. Kako? Uz pomoć i korištenje flastera protiv kurjih očiju, namakanjem stopala u toploj vodi da dođe do omekšanja tvrde kože, micanje tvrde kože s odgovarajućim četkama, hidratizacijom područja s kremama i losionima. Da li možemo sami iskopati kurje oko? Odgovor je naravno. Prvo morate stopala imati u toploj kupki do 20 ak minuta da koža omekša, zatim pomoću rašpe za stopala ili kamena plovućca se trlja područje oko kurjeg oka.

Kada se koža krene polagano odvajati onda ju možete odstraniti s pedikerskim škaricama i dio dobro namazati s hidratantnom kremom. Kurje oči također možemo tretirati s biljkom Čuvarkuća, sodom bikarbonom, ili flasterom za kurje oči koje možete nabaviti u bilo kojoj ljekarni po cijeni od svega 25 kuna. Danas isto tako postoje i razni preparati protiv kurjih očiju, dolaze u obliku navedenog flastera, aplikatora, kreme za mazanje.

Kod bilo kojeg tretmana morate imati na pameti da se kurje oči neće povući preko noći, ponekad je potrebno i do dva tjedna da nestanu. U rijetkim slučajevima liječenje doma će biti neuspješno, što znači da se koža oko kurjih očiju može upaliti. Kada se treba javiti liječniku? Potrebno je javiti se liječniku ukoliko se kurje oči ne povlače bez obzira na tretman kod kuće, ukoliko se ono upalilo i krvari, ako imate dijabetes.

Da bi spriječili stvaranje zadebljane kože moramo nositi udobnu obuću koja je pravilne veličine, redovito voditi brigu o higijeni stopala i redovito nositi čarape. Ponekad ćemo radi užurbanog načina života zaboraviti nešto od navedenog, sreća u kurjim očima je upravo ta što se ona daju tretirati iz udobnosti doma i ne predstavljaju nikakvu opasnost osim neugodne pojave.

Tagovi:

Myceril - protiv gljivica na nogama

Djelotvoran lijek protiv gljivica na nogama
  • neutralizira neugodne mirise
  • bori se protiv gljivicama stopala
  • uklanja svrab između nožnih prstiju
  • sprječava mikozu noktiju
  • sprječava ljuštenje nogu