Prirodni lijek za gastritis

Prirodni lijek za gastritis

Prirodni lijek za gastritis i što je gastritis

Gastritis je stanje organizma u kojem je nastala upala želučane sluznice uslijed djelovanja virusa i bakterija koje su stvorile infekciju. Uzroci zbog kojih nastaje gastritis mogu biti razni od genetike, do životnih stresova, te uslijed konzumacije alkohola, raznih lijekova, zbog kroničnog povraćanja, te pretjeranog izlučivanja želučane kiseline kao posljedica konzumacije korozivnih i toksičnih tvari.

Postoji prirodni lijek za gastritis koji je dobro poznat kao narodni lijek, to je pelin. Iako je gorak za konzumaciju on brzo djeluje i otklanja želučane tegobe kao što su grčevi u crijevima, proljev, zatvor, prevelike količine kiseline u želucu, osjećaj boli u abdomenu. Potrebno je popiti jednu do dvije šalice čaja od pelina barem tjedan dana i tegobe sa gastritisom će nestati.

Kako bi spriječili pojavu gastritisa prirodni lijek za gastritis će vam pomoći da se stanje gastritisa ne pogorša jer se kod kroničnog gastritisa može razviti karcinom, te je potrebno prilagoditi prehranu i izbjegavati namirnice izazivaju gastritis i uništavaju sluznicu želuca.

Prirodni lijek za gastritis i koji su simptomi gastritisa

Simptomi koji se javljaju uslijed pojave gastritisa se mogu javiti postepeno, nestajati i ponovo se pojavljivati, te to može trajati godinama. Uobičajeno osobe koje imaju problem sa gastritisom će potražiti pomoć kada situacija postane ozbiljnija i simptomi sve jači.

Osnovni simptomi za gastritis su bolovi u abdomenu nakon jela koji su uz podrigivanje, moguće povraćanje, te osjećaj težine u želucu, ali i popraćeno proljevom. Vrlo vjerojatno će se pojaviti odbijanje nekih namirnica jer iz iskustva znate da vam one potiču ponavljanje gastritisa. Zapravo pravi uzroci pojave gastritisa kada ćete trebati prirodni lijek za gastritis je stres koji doživljavate na svakodnevnoj bazi. Stoga je izuzetno važno da smanjite stres u svom životu.

Lijek za gastritis će vam pomoći ako osjećate mučnine i gubitak apetita, imate povraćanje, pojačanu kiselinu u želucu, stolica vam je tamne boje, stalno vam se štuca i podriguje. Hranu teško probavljate, te se osjećate naduto uz bolove najviše u gornjem djelu trbuha u području želuca, a naročito će vam trebati prirodni lijek za gastritis ako povraćate krv što je već ozbiljan znak da nešto poduzmete.

Najbolji prirodni lijek za gastritis

Osim već navedenog pelina postoje i druge namirnice koje su prirodni lijek za gastritis i pomažu u liječenju gastritisa. Na primjer sok od svježeg kupusa koji je bogat glutaminom pomaže u zacjeljivanju sluznice želuca i smiruju upalno stanje, probajte izblendati svježi kupus i piti ga barem tjedan dana.

Aloa vera koja je izuzetno ljekovita biljka za mnoge bolesti odlično pomaže i kod obnove sluznice želuca svojim sastojkom aloctinom smanjit će želučane sokove i pomoći u oporavku želuca. Također i đumbir ima brojna ljekovita svojstva na cjelokupan organizam, te konzumiranje soka od đumbira do tri puta na dan pomaže kod svih probavnih problema. Međutim, ukoliko je vaš gastritis uhvatio zamah ipak nemojte liječiti ga đumbirom nego se obratite liječniku.

Prirodni lijek za gastritis je i sladić i kurkuma, dok sladić ne bi smjeli uzimati osobe koje imaju problema sa srcem i jetrom, kurkuma svojim protuupalnim djelovanjem utječe na rad žući, djeluje protuupalno i poboljšava probavu, smanjujući kiselinu i obnavljajući želučane stijenke.


Tagovi: