Održite preplanuli ten tokom cijele godine

Ljepota i zdravlje

Održite preplanuli ten tokom cijele godine

Održite preplanuli ten tokom cijele godine i izgledajte u najboljem izdanju!

Zašto su uvijek slike s ljeta najbolje? Odgovor na ovo pitanje znamo – kada nam je koža preplanula, to dobro ide na našu estetiku i svi volimo malo potamniti i dati našoj koži taj poseban sjaj i privlačnost. Ipak, oni koji ne žive na nekoj sunčanoj obali imaju manje prilika da potamne, a svejedno izgledaju jednako dobro kao i oni koji žive na obali.

Kako održati preplanuli ten tokom cijele godine? Jedini mogući način da to napravite je da posjećujete centre za tamnjenje, koriste kreme ili da opetovano putujete tamo gdje je ljeto cijele godine. Održati preplanuli ten tokom cijele godine je relativno skup sport, ali je moguć ukoliko imate dovoljno motivacije. Prvi korak bio bi da kada se vratite s ljetnog odmora u Vaš kontinentalni grad, nastavite se sunčati čak do kraja listopada. To sunčanje, kako se jesen bliži, treba obavljati u jutarnjim satima. Na taj način zadržat ćete ten do polovice jeseni.

Što napraviti kada nema sunca? Preplanuli ten u zimskim mjesecima.

Da biste zadržali pravi preplanuli ten tokom zimskih mjeseci, trebat će Vam dosta novaca. Prvenstveno zato jer ako želite imati onaj pravi, prirodni i neupitni ton kože, trebate se vratiti sunčanju. To znači da ćete ovaj prosinac trebat isplanirati putovanje na Maldive, u Tajland i u Australiju. Tamo koristite normalne metode zadržavanja tena tako da se sunčate.

Osim toga, dok ste na moru, obavite piling prije sunčanja (ukoliko ga obavljate). Kada ga obavljate nakon, skidate sloj kože koji planira potamniti. Idite kupiti kartu za neku zemlju na ekvatoru i lako ćete održati preplanuli ten tokom hladnih mjeseci. Ukoliko živite u Hrvatskoj, odlazak do našeg mora jednostavno neće biti dovoljan. Za pravu boju treba pronaći žarko sunce, stoga kupite kartu za Havanu, odmah propričajte španjolski i zadržite svoj ten. Pri povratku s tog putovanja, znajte da će Vam trebati barem još jedno da zadržite ten dok vrijeme u našoj državi ponovo ne postane sunčano.

Preplanuli ten je estetski privlačan, no pretjerivanje vodi starenju kože.

Ono što treba posebno napomenuti kod preplanulog tena – što se više sunčate, bit ćete možda i tamniji, no isto tako Vaša koža brže bi se mogla objesiti. Obješena koža uglavnom dolazi radi starenja i pušenja, no sunčanje tokom cijele godine također može biti značajan faktor za starenje kože. Kreme ovdje pomažu, no kreme isto tako usporavaju nastanak pigmenta.

Bitno je uskladiti svoje želje kada je u pitanju preplanuli ten s onim koje se tiču mladosti kože. Ukoliko planirate imati preplanuli ten tokom cijele godine, za par godina imat ćete isto tako koju boru više. To vrijedi iako se mažete kremama jer kreme mogu pomoći do neke mjere, no biti preplanuo tokom cijele godine je ipak veliko opterećenje za kožu. Ukoliko Vas zanima samo zadržavanje tena što dulje nakon ljeta, onda slijedite upute o sunčanju ujutro čak iako ste u Zagrebu. Uz malo truda održat ćete ten još neko vrijeme, a zatim dočekajte novi iduće ljeto.

Tagovi: