Povrat novaca za kupljenu robu

Financije

Povrat novaca za kupljenu robu

Zatraži brzi kreditAKCIJA! BESPLATAN kredit za NOVE korisnike do 400 € sa rokom otplate do 30 dana. Bez naknada, jamca i skrivenih troškova. Posudiš 400 € - vratiš 400 €

Koji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 27.03.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Povrat novaca za kupljenu robu zbog reklamacije

Dosadašnji zakon o zaštiti potrošača nije detaljno definirao i pravilno zaštitio potrošače, već je stvar prepustio samim trgovcima i trgovačkoj praksi. No, početkom 2022. godine Hrvatska će morati uvesti novi zakon koji će biti još nepovoljniji za potrošače u slučajevima reklamacija za kupljene aparate i robu općenito.

Do sada se aparati i proizvodi koji se mogu reklamirati zbog nemogućnosti upotrebe nisu mogli realizirati kao povrat novaca za kupljenu robu. Imate mogućnost vraćanja aparata i ovisno o mogućnosti i politici trgovačke kuće ili dobiti zamjenski proizvod ili predati aparat koji će biti poslan na servis, te nakon dosadašnjih 45 dana biti određeno da li se može aparat popraviti i tek tada zamijeniti.

Neke trgovine imaju drugačija pravila za povrat novaca za kupljenu robu a vezana su uz način plaćanja. Ako je roba plaćena gotovinom moguć je povrat novaca, ali ako je plaćen karticom povrat novaca nije moguće. Kod svake reklamacije zakonski imate pravo ili dobiti zamjenski proizvod ili da aparat bude poslan na popravak, a povrat novaca je upitan.

Povrat novaca za kupljenu robu putem interneta

Povrat novaca za kupljenu robu putem interneta je puno povoljniji jer web trgovine imaju zakonsku obavezu na svojim stranicama staviti mogućnost povrata robe i novčane vrijednosti jer kupac putem interneta kupuje robu koju zapravo nije vidio uživo. Može se dogoditi da putem interneta kupujete cipele i trgovac nije jasno označio veličine i vi ste kupili cipele sa veličinom koja vam ne odgovara, svakako imate opciju vratiti cipele.

Kada ostvarujete povrat novaca za kupljenu robu putem interneta robu koju ste kupili morate vratiti, a da je niste koristili, sa svim etiketama i originalnim pakiranjem iako ste paket i otvorili, isprobali i ustanovili da vam ne odgovara. Vratiti robu možete kurirskoj službi odmah prilikom primitka paketa, ali i naknadno.

Na internet trgovini zatražit ćete povrat robe i novaca za vašu kupovinu, no novac ako ste plaćali pouzećem u gotovini, kod velike većine web trgovina nećete moći dobiti u gotovini već na vaš bankovni račun.

Povrat novaca za kupljenu robu u trgovini

U trgovinama povrat novaca za kupljenu robu ovisi o politici same trgovine ili trgovačkog lanca. Ukoliko ste shvatili da ste na primjer kupili pokvarenu robu zbog nebrige trgovca o roku upotrebe, vjerujte da će trgovac vrlo rado napraviti povrat novaca za kupljenu robu kako bi zataškao svoju grešku. Naravno, savjesnost trgovaca mora biti na visokoj razini i takve se situacije ne bi smjele događati, no to prepustimo raznim inspekcijama koje trebaju kontrolirati trgovce.

Povrat novaca na kupljenu robu u trgovini rijetko ćete dobiti kada vraćate aparat, proizvod, već će vam uobičajeno trgovci ponuditi zamjensku robu ili mogućnost da u novčanoj protuvrijednosti uzmete neki drugi proizvod ili proizvode.

Neke trgovine čak i imaju politiku povrata novaca kako bi zadržale kupce zbog visoke konkurencije. Uobičajeno su to trgovine rijetkim proizvodima i rijetkim kupcima, pa je tretman prema kupcima specifičan. Neke se pak trgovine odlučuju na povrat novaca samo ako ste robu platili u gotovini, no ako ste ju platili karticom neće vam vratiti novac, već ponuditi zamjenu u nekoj drugoj robi.

Tagovi: