Policija kazneno prijavila Banožića. Objavili kako je izazvao nesreću. Evo za što ga sve terete.

Policija kazneno prijavila Banožića. Objavili kako je izazvao nesreću. Evo za što ga sve terete.

Izvještaj Vukovarsko-srijemske policije o prometnoj nesreći koja je uključivala bivšeg ministra obrane Marija Banožića izazvao je ozbiljnu pažnju javnosti. Nesreća se dogodila na dionici državne ceste DC-55 između Vinkovaca i Županje.

Prema rezultatima očevida koji je vodila zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru, utvrđeno je da je 44-godišnji Banožić, vozač osobnog vozila s vinkovačkim registracijama, pokušao izvršiti pretjecanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega. Nažalost, nije se uvjerio da to može učiniti sigurno, bez ugrožavanja prometa iz suprotnog smjera.

Nesreća je rezultirala sudarom prednjeg dijela Banožićevog vozila s prednjim dijelom kombi vozila pulskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji vozač. Nažalost, vozač kombija je preminuo na mjestu nesreće, dok su Banožića, koji je zadobio teže ozljede, hitna medicinska pomoć prevezla u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, a zatim u Klinički bolnički centar Osijek radi daljnjeg liječenja.

Zbog sumnje da je Banožić izazvao nesreću kršenjem prometnih propisa, policija će podnijeti kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru. Tijekom očevida, koji je zatvorio promet na dionici ceste DC-55 od 8:15 do 16:26 sati, izuzeti su nesporni uzorci krvi i urina radi analize.

Premijer Andrej Plenković jučer je smijenio Banožića s mjesta ministra obrane, unatoč ozljedama koje nije životno ugrožavajuće. Očekuje se daljnji razvoj situacije kako će pravosudni organi obraditi slučaj i kako će se politički aspekti odražavati na buduće događaje.

Jutros su objavljeni detalji stravične prometne nesreće koju je izazvao bivši ministar obrane Mario Banožić. Nesreća se dogodila u magli kada je Banožić, vozeći osobno vozilo vinkovačkih registarskih oznaka, pokušao izvršiti pretjecanje teretnog vozila koje se kretalo ispred njega. Nažalost, nije se uvjerio da to može učiniti sigurno, bez ugrožavanja prometa iz suprotnog smjera, što je rezultiralo sudarom prednjeg dijela njegovog vozila s kombi vozilom pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji otac dvoje djece Goran Šarić.

Uslijed nesreće, Šarić je preminuo na mjestu događaja, dok su djelatnici hitne medicinske pomoći Banožića prevezli u Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima, a zatim u Klinički bolnički centar Osijek radi daljnjeg liječenja. Zamjenica Županijskog državnog odvjetništva u Vukovaru naredila je obdukciju nad tijelom preminulog vozača u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru.

Policija je izvijestila da su uzeti nesporni uzorci krvi i urina od Banožića radi analize, te da će protiv njega biti podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru zbog sumnje da je kršenjem prometnih propisa izazvao prometnu nesreću. Očevid je rezultirao zatvaranjem prometa na dionici državne ceste DC-55 (Vinkovci-Županja) od 8:15 do 16:26 sati.


Tagovi: