Pokretanje ovrhe

Financije

Pokretanje ovrhe

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn 10000 kn

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 08:37
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Pokretanje ovrhe: što poduzeti kada je pokrenut postupak ovršenja računa?

Veliki dio građana Republike Hrvatske susrelo se s ovrhama tokom svog radnog života. Nedavne društvene prilike poput pandemije, potresa i rasta cijena poguralo je još veći dio građana u slabiji ekonomski status i sve više ljudi se suočava s ovrhama jer nisu u stanju pokriti sve troškove kao prije. Pokretanje ovrhe nikako nije nešto što želimo čuti da se događa kad je u pitanju naš račun. Kako onda spasiti dio svojih primanja od ovrha? Možemo li i dalje dio svojih primanja odvojiti na osnovne životne potrebe i ne da ti da nam budu ovršena? Naravno da možemo, a za to postoji i zakon na našoj strani.

Ukoliko je protiv Vas pokrenut postupak ovrhe, trebate odmah otvoriti zaštićeni račun gdje ćete dio svojih primanja moći spasiti od svakog oblika ovrhe. Pokretanje ovrhe, kao i samo ovršenje može biti puno bezbolnije uz zaštićeni račun kojeg otvarate u FINA-i. Objasnimo kako to brzo napraviti.

Pokretanje ovrhe i otvaranje zaštićenog računa: zakon osigurava izuzeće dijela plaće od ovrhe.

Prema našim zakonima, svaki građanin kojeg čeka ovrha dio svoje plaće može zaštititi putem zaštićenog računa. U Republici Hrvatskoj, zaštićeni račun se otvara u FINA-i, a zahtjev za otvaranjem takvog računa možete predati i online. Tada FINA otvara takav račun u Vašoj matičnoj banci i na tom računu Vam je isplaćen dio plaće koji je pošteđen ovrha. Pokretanje ovrhe i samo ovršenje može proći puno bezbolnije sa zaštićenim računom. Zakon određuje koliki dio plaće Vam je pošteđen ovrha i definiran je prosječnom hrvatskom plaćom koja se pak ažurira svake godine.

Osim toga, neka primanja izuzeta su od ovrha poput minimalnih naknada ili naknada koje ostvarujete za stipendije, darove, posebne naknade za invaliditet i još mnogo toga. Cijeli zakon može se pronaći na stranicama Vlade kako biste se upoznali s točnim brojkama. Pokretanje ovrhe ne znači da ćete od iduće plaće dobiti tek 100 kuna ili tako neki sličan smiješni iznos – otplatit ćete dug postepeno, a svejedno imati dio Vaših primanja Vama na raspolaganju.

Pokretanje ovrhe: potrebna dokumentacija za pokretanje procesa.

Ovrhovoditelj je, da bi ostvario pokretanje ovrhe, obavezan dostaviti potrebnu dokumentaciju u FINA-u. U pitanju su: osnova za plaćanje, poseban zahtjev za pokretanje ovrhe te potvrdu o plaćenoj naknadi za pokretanje procesa. Postoje i posebni uvjeti u kojima je potreban veći broj potvrda – više o pokretanju tog procesa potražite na stranicama FINA-e. Njihov web vrlo temeljno objašnjava cijeli proces pokretanja ovrhe. Dokumentacija se također može predati i online te nije nužno uvijek odlaziti u poslovnice FINA-e da bi se obavilo sve potrebno.

Oni koji pokreću proceduru ovrhe također moraju biti upoznati sa zakonom. Njih se ništa ne tiče otvaranje zaštićenog računa i taj dio je obveza samo onog protiv kojeg je pokrenut proces ovršenja. Ukoliko Vas zanima više o pokretanju ovrhe, posjetite stranice FINA-e i saznajte sve o ovim procesima. FINA je glavna institucija zadužena za svaku ovrhu. Bili vi ovrhovoditelj ili ovršenik, informacije koje ćete pronaći tamo bit će pouzdane i točne kada su u pitanju ovi procesi.

Tagovi: