Otvaranje zaštićenog računa

Financije

Otvaranje zaštićenog računa

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Otvaranje zaštićenog računa u FINI – što mi je sve potrebno?

Otvaranje zaštićenog računa u Fini podrazumijeva račun koji je zaštićen od ovrha i ostalih troškova. Građani koji otvaraju zaštićeni račun na taj način spriječavaju da im ovrhe pojedu osnovna sredstva za život. Ovakav račun može otvoriti bilotko tko želi osigurati da mu ovrha ne uzme zadnje novce s računa. Za otvaranje zaštićenog računa potrebno je otići do jedne od poslovnica Fine i zatražiti otvaranje takvog računa. Temeljem zakona Fina je dužna omogućiti onima koji to traže, a isto tako može se otvoriti zaštićeni račun ukoliko građanin dokaže da je pred njegovim računom ovrha. Otvaranje ovakvog računa sada se može odraditi i online, bez trčanja u poslovnicu Fine. Otvorite zaštićeni račun preko usluge E-blokada i ne morate više brinuti o ovrhama. Otvorite svoj zaštićeni račun brzo, putem interneta i također možete dobiti na usluzi sve potrebne informacije ne samo o otvaranju zaštićenog računa, već i ostale informacije koje se tiču ovrha i poslovanja u Fini.

Otvaranje zaštićenog računa: koja primanja su izuzeta iz ovršnog zakona?

Mnogi smatraju kako će im ovrhe pojesti sva sredstva koja imaju, no ustvari postoji niz sredstava koji su izdvojeni od procesa ovrhe, a to je definirano i zakonom. U takva sredstva spadaju sva ona sredstva koja se postižu putem HZMO-a, a samo neki od njih su: dječji doplatak, naknada za tjelesno oštećenje, subvencije raznih vrsta, naknade zbog invaliditeta.. Isto tako ne mogu se ovršiti naknade za nezaposlene, ovrha ne sjeda nikada na stipendije, a ni na roditeljske potpore. Otvaranje zaštićenog računa ne radi se radi takvih naknada, već radi osnovnog primanja koje dobivamo putem plaća – zakon nalaže da čak i u slučaju ovrha, čovjeku ostaje jedan dio rezerviran za normalno vođenje života, a taj zakon se manifestira onda otvaranjem zaštićenih računa. Otvaranje zaštićenog računa može se obaviti u bilokojoj poslovnici Fine, ali, kao što smo već rekli i online; kada građani nemaju vremena dolaziti do poslovnice radi aktualnih ovrha.

Otvaranje zaštićenog računa i pravilo 2/3.

Ovršni zakon u Hrvatskoj nalaže da je dvije trećine neto plaće zaposlenika izuzeto od ovrhe. Otvaranje zaštićenog računa znači da će te dvije trećine onda biti na zaštićenom računu, a ostatak plaće se može ovršiti. Ovrha isto tako ima veze s prosječnom Hrvatskom plaćom, a radnik koji zarađuje manje od prosječne plaće ne gleda na ovrhe kroz prizmu dvije trećine, već se njemu ovršava manji dio plaće. Ukoliko radnik ima ispod prosječnu plaću, ovršava se samo 25% plaće. Otvaranje zaštićenog računa najbolji je način za zadržavanje drugog, neovršenog dijela plaće. Ukoliko se pred Vama nalazi ovrha, znajte da niste u tome sami jer preko 300 000 Hrvata danas je blokirano i ovršeno. Naučite iz svojih grešaka, otvorite zaštićeni račun i upoznajte se sa zakonom koji vrlo često može pomoći umjesto da predstavlja problem. Trk do Fine kako biste otvorili svoj zaštićeni račun i sačuvajte svoja primanja od raznih ovrha i troškova.

Tagovi: