Pitanja za prvi spoj

Ljubav i veze

Pitanja za prvi spoj

Pitanja za prvi spoj pokreću razgovor

Prvi spoj je važan korak u potencijalnom započinjanju veze. Može vam netko biti fizički poprilično privlačan, no ukoliko na spoju ne kliknete, teško da ćete izaći na neki sljedeći spoj ili stupiti u vezu s tom osobom. Na prvom spoju se mnogo toga događa, posebice na psihološkoj bazi te je stoga dobro pripremiti bar neka pitanja za prvi spoj. Prilikom izlaska s nekime na spoj, posebice ako je u pitanju prvi spoj, može doći do osjećaja nervoze, koji može biti utoliko pojačan ukoliko niste bili na puno prvih spojeva ili ukoliko neko dulje vrijeme niste izašli s nikim na neki spoj.

Pitanja za prvi spoj lako je pripremiti prije izlaska, no nemojte se ipak preopterećivati s previše stvari kao što su što da kažem ili što pitati. Također, ne preporučuje se postavljati suvišne površna pitanja ili pak pitanja koja zadiru previše u intimu jer oba tipa pitanja mogu postići efekt suprotan od onog željenog.

Pitanja za prvi spoj pomažu upoznati drugu osobu

Pitanja za prvi spoj najbolje je oblikovati po onome što vas najviše interesira kod osobe s kojim izlazite van, kako bi vidjeli osjećate li povezanost s tom osobom i imate li ikakve kompatibilnosti te će vam ta pitanja pomoći realizirati sviđa li vam se razgovor koji vodite. Pitanja za prvi spoj trebala bi biti pozitivnog karaktera te bi vam trebala pomoći upoznati osobu malo bolje.

Osobu s kojom ste na spoju pitajte da vam na primjer priča nešto malo o svom poslu, što vam daje uvid u svakodnevni život te osobe kao i profesionalni interes. Pitanja kao što su čime se netko bavi u slobodno vrijeme ili kamo vole putovati mogu dati uvid u interese osobe, što bi kasnije, ukoliko završite u vezi može uvelike olakšati kupnju poklona za neku prigodu ili bi to mogao biti način kako iznenaditi osobu do koje vam je stalo. Takva naizgled obična pitanja mogu otkriti mnoge stvari o drugoj osobi.

Pitanja za prvi spoj pokreću razgovor

Pitanja za prvi spoj mogu prvi spoj napraviti ugodnim i informativnim te mogu odrediti smjer u kojem će se međusobni odnos osoba razvijati. Spojevi na kojima nedostaje razgovora, koji su puni neugodne tišine i sličnih događaja teško da će se razviti u nešto više. Postoji veliki broj pitanja za prvi spoj pomoću kojih ćete nekoga upoznati i zahvaljujući kojima neće biti neugodne tišine, a da pritom otkrivaju zaista mnogo o drugoj osobi zbog čega je lakše odlučiti u kojem smjeru će se taj odnos razvijati.

Uvijek pokušajte pitati stvari koje vas zanimaju o drugoj osobi, no nemojte biti previše površni, no nemojte ulaziti ni u neke dubine jer rijetko kome se sviđa pretjerana analiza od prvog trenutka. Pitanja poput hobija, poslova, glazbe koju netko sluša, destinacijama i knjigama mogu biti odličan pokretač razgovora uz koja je lako naučiti nešto o drugoj osobi, a da pri tome nisu previše površna niti da zahtijevaju neke analize.

Tagovi: