Pametni satovi

Pametni satovi

Pametni satovi, što je pametan sat

Danas živimo u pametnom svijetu, okružuju nas pametni telefoni, pametni televizori, pametni automobili, i zapravo je sasvim normalno da imamo i pametne satove. Pametni satovi već su godinama prisutni na tržištu, a mi vam donosimo savjete na što morate obratiti pozornost ako se odlučite za kupnju jednog. Postavlja se pitanje što je pametan sat? Jednostavno objašnjeno pametni satovi se mogu opisati kao mala računala koji se većinom spajaju s našim pametnim telefonom preko bluetootha ili bežične veze. Pomoću ovakvog uparivanja među uređajima vi na vaše zapešće možete primati obavijesti o dolaznim pozivima, porukama, možete dobivati notifikacije s društvenih mreža i slično. Uz sve pametne funkcije koji navedeni satovi imaju, on je primarno ono što mu i samo ime govori, sat. Danas na tržištu postoji više modela pametnih satova, od onih s osnovnim funkcijama pa do onih koji prate našu aktivnost tijekom dana i upozoravaju nas na dovoljan unos vode i sl. Uz sve nabrojano, ovakvi postaju i potrebit modni dodatak. Kada su se prvi put pojavili bili su veliki u neugledni, a danas su se razvili do te mjere da ih možete nositi uz bilo koju modnu kombinaciju i da to izgleda dobro.

Pametni satovi, pet razloga zašto je doro imati pametni sat

Pametni satovi su danas puno više od samog uređaja koji pokazuje točno vrijeme. Mnogi koji se odluče na kupnju pametnog sata se zapravo pitaju zašto se i prije nisu odlučili na to. Posljednjih godina ručni satovi su doživjeli pravu digitalnu revoluciju, nekada smo ih nosili kako bi znali koliko je sati, a danas ih nosimo kako bi znali gotovo sve. Zašto bi trebali nabaviti pametan sat? Prvi razlog leži upravo u njegovoj praktičnosti. Živimo u doba digitalizacije gdje želimo uvijek biti obaviješteni o raznim događajima. Pametni satovi nam donose mogućnost da imamo svijet doslovno na zapešću naše ruke. S druge strane, pametni sat nam pomaže da fokusiramo na ono što nam je zaista bitno, za razliku od pametnih mobitela ipak su ograničeni. Diskretnost je drugi razlog zato bih trebali nabaviti pametan sat, zamislite da ste na nekom mjestu gdje je uporaba mobitela nepristojna, vibracija na vašem pametnom satu će vam signalizirati dolazak poruke ili propuštenog poziva bez da itko osim vas primijeti. Treći razlog je multifunkcionalnost, današnji satovi omogućuju niz zanimljivih funkcija koje možemo primijeniti u mnogim područjima. Pametni sat danas tako nudi ne samo opciju spajanja na naš pametni telefon, on sadržava stvari poput žiroskopa, barometra, pulsmetra, budilice, mjerača koraka i potrošnje kalorija, podsjetnike na određene aktivnosti, također se mogu pronaći i opcije GPS navigacije, reprodukcije glazbe, prikaza vremenske prognoze. Četvrti razlog je zdravlje, da dobro ste pročitali, zdravlje. Pametni sat nas potiče na povećanu tjelesnu aktivnost i mjeri doslovno sve, od toga koliko smo koraka napravili do toga koliko smo se naspavali i koliko kalorija potrošili kroz dan. Zadnji razlog je svakako njegova elegancija. Današnji pametni sat dolazi u raznim veličinama i bojama i možete ga kombinirati uz bilo koju modnu kombinaciju.

Pametni satovi, kako odabrati pametni sat

Teško je reći koji su najbolji pametni satovi danas. Tržište nudi široku ponudi i samo postojanje različitih dodatnih funkcija itekako otežava izbor. Za početak bilo bi dobro da znate što tražite u pametnom satu. Ako samo želite osnovni pametni sat koji se samo spaja s vašim pametnim telefonom bez dodatnih opcija tada je najbolje da potražite klasične pametne satove. Današnji pametni satovi koji sadrže podosta opcija se kreću u cjenovnom rangu od tri do četiri tisuće kuna, a najtraženiji modeli su svakako Apple i Samsung. Nikako nije iznenađujuća činjenica da dva najveća giganta u svijetu pametnih telefona su i dva najveća giganta u proizvodnji pametnih satova. Najbolje je da odaberete pametan sat koji je kompatibilan s vašim pametnim telefonom i koji će vam pružiti sve ono što od njega tražite. U slučaju da ste sportski tip i da vam je važno da sat prati vašu aktivnost, tada morate obratiti pozornost da pametni sat ima značajke fitness narukvice. Trajanje baterije je također bitan faktor kod odabira sata, tako da je bitno da se informirate oko okvirnog trajanja baterije. Prije kupnje pametnog sata također je bitno da provjerite da li se mogu mijenjati dijelovi na satu. Za kraj najbolje je da usporedite cijene i mogućnosti raznih pametnih satova prije nego se odlučite na kupnju, izaberite sad koji je ugodan oku i ruci.


Tagovi: