Ovrha na plaći

Financije

Ovrha na plaći

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 05.12.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Ovrha na plaći

Promatranjem kompletne situacije u ekonomiji i poslovnom svijetu, lako je zaključiti kako situacija nije dobra. Naime, velika većina poslovnih i financijskih odnosa temelji se na dugu, a ništa drugačija situacija nije ni kada su privatne osobe u pitanju. Nažalost, ovrha na plaći i blokirani bankovni računi svakodnevica su velikog broja građana u Hrvatskoj, a vjerojatno i ostatku svijeta. U Hrvatskoj trenutno imamo 242 600 građana kojima ovrha na plaći blokira normalno životno funkcioniranje. O broju građana čije ovrhe na plaći još nisu provedene i građanima koji su na rubu egzistencije i blokiranja računa, bolje je ni ne razmišljati. Čak je i 15 000 poslovnih subjekata blokirano. Ukupna glavnica duga blokiranih građana iznosi 17, 9 milijardi kuna, a najveći problem leži u tome što je država još nedavno otpisala veliki broj dugova građana. Život na dug nije hir, to je način života i potreba mnogih građana. Broj blokiranih konstantno raste i svake godine ih je u prosjeku 5 % više.

Što je ovrha na plaći

Ovrha na plaći je postupak koji provode sudovi i javni bilježnici, a u kojem se vrši prisilna naplata tražbina na temelju ovršnih isprava. Naravno, sam postupak uređene je i određen Ovršnim zakonom. Predmeti ovrhe najčešće su pokretnine, nekretnine i u najvećem broju slučajeva novčana sredstva i plaće. Nekoliko je koraka unutar procedure koja čini ovrhu, koji prethode samom prijenosu novčanih sredstava sa računa ovršene osobe na račun ovrhovoditelja. vrha na plaći započinje podnošenjem prijedloga za pokretanje ovrhe kao i prijedlogom za pljenidbu i prijenos tražbine. Ako ovrhovoditelj u roku od 30 dana od podnošenja prijedloga za pokretanje ovrhe ne podnese i prijedlog za pljenidbu i prijenos tražbine, postupak ovrhe se obustavlja. Kada se rješenje o ovrsi dostavi dužniku, isti više nema pravo na žalbu. U tom slučaju, čak i poslodavac dužnika ima obvezu plaću ili dio plaće dovoljna za plaćanje duga isplatiti na račun ovrhovoditelja. Ovrha na plaći nikako nije ugodna i svim silama treba izbjegavati situacije koje dovode do ovrhe, međutim postoje i instrumenti koje možete koristiti kako bi period u kojem ste blokirani lakše prebrodili.

Ovrha na plaći i kako zaštititi primanja

U trenutku kada je pokrenuta ovrha na plaći, jedina opcija s kojom možete zaštititi dio svojih primanja je otvaranjem zaštićenog računa, koji se otvara preko Fina-e. Zaštićeni račun pruža vam priliku kako bi jednostavnije i manje traumatično vratili novčana sredstva koja ste dužni. Dok vam plaća sjeda na klasični tekući račun u banci, a ako je dug u visini plaće ili veći, postupkom ovrhe sa računa će vam skinuti sva novčana sredstva, dok se sa zaštićenog računa mjesečno može plijeniti samo 1/3 mjesečnih primanja. Ovako ćete dug ipak vraćati, a moći ćete i relativno normalno funkcionirati kada su ostali mjesečni troškovi i obveze u pitanju. Ovrha na plaći najbolje se izbjegava savjesnim i pametnim upravljanjem kućnim budžetom. Nije uvijek jednostavno, ali svoje potrebe treba svesti na mjeru svojih primanja. Koliko god brutalno zvučalo, brutalnija i bezobzirnija je naplata ovrhe, a jednom kada do nje i dođe, samo ćemo se naći u još većim financijskim problemima.

Tagovi: