Alkotox - recite NE alkoholu

Učinkovito sredstvo u borbi protiv alkohola
 • Eliminira žudnju za alkoholom
 • Obnavlja oštećene jetrene stanice
 • Briše toksine iz tijela
 • Smiruje živčani sustav
 • Bez okusa i mirisa
 • Ne sadrži GMO
 • Ne povećava razinu šećera u krvi

Ovisnost o alkoholu – kako prestati piti

Ljepota i zdravlje

Ovisnost o alkoholu - kako prestati piti

Ovisnost o alkoholu – što ga uzrokuje

Svatko od nas si voli u društvu ili tokom nekih velikih događaja si popiti koju čašicu ili dvije. To je posve normalno i većina nas voli si popiti bilo jednu pivu ili čašu viskija kada smo sa prijateljima ili partnerom vani u baru ili na nekom koncertu. No, postoje oni ljudi kojima je posve normalno piti svaki dan, bez obzira da li krenuli već ujutro s time ili ne.

Takva stanja se nazivaju alkoholizam odnosno ovisnost o alkoholu te uglavnom pogađa svaku desetu osobu. Često takve osobe mogu prenijeti svoj problem s alkoholom na svoje bližnje, kao što su to članovi obitelji, prijatelja te i osobe s kojima rade na poslu čak. Stoga je bitno prepoznati kod neke osobe ukoliko ima problem s ovisnost o alkoholu te spriječiti odnosno izliječiti na vrijeme prije nego što prijeđe na nekoga drugoga ili postane još gore, i upravo o ovome ćemo pričati kroz ovaj članak!

Ovisnost o alkoholu – kako prestati piti

Kako biste znali kako riješiti problem ovisnost o alkoholu, najprije je bitno shvatiti zbog čega je došlo do ovog problema. Najprije ćemo reći o tome kako je uopće nastao alkoholizam te zbog čega ima puno alkoholičara. Prvi razlog je zbog tradicije i same povijesti. Naši preci su još davnih dana, već tada prije 10 000 godina uživali u alkoholu i ta se navika prenijela iz generacije u generaciju bez obzira na koje područje zemlje gledamo. Drugi razlog k ovome je zbog lake dostupnosti alkohola. Skoro u svakoj zemlji postoji neka destilerija koja proizvodi alkohol, te ćete u svakome mjestu pronaći neki kiosk ili dućan koji, između ostaloga, prodaje alkohol.

Ujedno, društvo može imati jaki utjecaj na nas. Ukoliko ne pijemo s ostatkom društva možemo se osjećati kao da ne pripadamo i osjećati se kao stranac i da nas ne odobravaju. Ujedno, životne neprilike kao što je gubitak posla, raspad obitelji ili ružni prekidi mogu na nas ostaviti veliki utjecaj i dok neki se uspiju nositi s tim i premostiti ove događaje, neki nisu dovoljno snažni te se okrenu prema alkoholu, te tako počinju razvijat ovisnost o alkoholu jer tako jedino se mogu nositi sa svime što drže u sebi.

Ovisnost o alkoholu – promijenite svoje loše navike

Postoje razni znakovi kako možete prepoznati da li vi ili neka vama bliska osoba počinjete razvijati ovisnost o alkoholu, a jedno od tih su: da uvijek tražite da se vama čaša napuni umjesto da pričekate da neko vama ponudi, sebi uvijek više natočite u čaši nego ostalima, sami pijete alkohol, vaše pijenje uzrokuje svađe, da imate svakodnevnu potrebu za alkoholom, liječite probleme s alkoholom, ne volite reći koliko ste popili te da ste zbog alkohola izostali s posla ili nečeg drugog bitnog. Ukoliko prepoznajete neke od ovih stvari na sebi ili nekome drugome, tada je to prvi znak da počinje se razvijati ozbiljna ovisnost o alkoholu, te je bitno što prije započeti period odvikavanja.

Najbolje je u ovakvim stvarima zatražiti stručnu pomoć ako već dugo imate problema s alkoholom. No, ukoliko je još rani stadij možete pokušati sami prestati piti na način da prvo sklonite sav alkohol iz vaše kuće, odbijate naručivanje ili kupovinu alkohola, te generalno smanjite broj izlazaka u barove i slično. Naravno, ovo se odnosi ako je vaš alkoholizam razvijen zbog utjecaja društva, no ako je nastalo zbog nekih dubljih razloga, tada se obratite specijaliziranoj osobi.

Tagovi:

Alkotox - recite NE alkoholu

Učinkovito sredstvo u borbi protiv alkohola
 • Eliminira žudnju za alkoholom
 • Obnavlja oštećene jetrene stanice
 • Briše toksine iz tijela
 • Smiruje živčani sustav
 • Bez okusa i mirisa
 • Ne sadrži GMO
 • Ne povećava razinu šećera u krvi