Ova žena rodila je 69 djece. Ukupno je bila trudna punih 18 godina!

Zanimljivosti

Ova žena rodila je 69 djece. Ukupno je bila trudna punih 18 godina!

Žena koja je rodila čak 69 djece

Trudnoća je za mnoge žene jedno čudesno stanje. Posebice kada su žene po prvi puta trudne i osjete kako se i one i njihovo tijelo mijenjaju te na kraju trudnoće postanu majke. U dosadašnjoj zabilježenoj ljudskoj povijesti, bilo je svakojakih zanimljivih slučaja vezano uz trudnoće gdje su žene doživjele pravo čudo. Primjerice, u jednom slučaju je majka rodila osmorke, dok u drugom slučaju je žena ostala trudna i rodila je sa čak 72 godine! Iako su one oborile svjetski rekord i ušle su u Guinnessovu knjigu svjetskih rekorda, ni jedna od njih nije dosegnula totalni ekstrem kao naš sljedeći primjer. Žena Shuya Vasillyev iz Rusije je u svome životu bila čak 27 puta trudna i rodila je sveukupno 69 djece! Ona je punih 18 godina svojega života bila trudna! Ovo se zaista zove pravo čudo, a više o njoj kao i o drugim sličnim primjerima ćemo vam reći u nastavku članka.

Žena koja je bila trudna 27 puta

Ako ste mislili da je troje ili četvero djece previše, onda si razmislite dvaput o tome, jer ih je obitelj Vasillyev imala čak 69! Prema podacima, ova ruska obitelj iz 18. stoljeća su zajedno dobili 69-ero djece, te i dan danas drže Guinnessov svjetski rekord i nitko ih do sada nije nadmašio po tom pitanju. Shuya i njezin muž Feodor Vasillyev su bili obični seljaci iz mjesta Shuye u Rusiji te su živjeli i periodu između 1707. do 1782. godine. Žena Shuya Vasillyev je bila 27 puta trudna te je 16 puta rodila blizance, 7 puta je rodila trojke te je 4 puta rodila četvorke. Od sveukupno 69-ero djece, njih 67 je preživjelo i dosegnulo odraslu dob! Buduća da žena ne može biti plodna cijeli život, ona je najvjerojatnije djecu rađala u periodu između 1725. godine do 1765. godine. To znači da je ona u periodu od 40 godina bila 27 puta trudna, što je okvirno oko 18 godina koja je provela u trudnoći.

Žena s najvećim brojem djece

No, ova žena s 69-ero djece nije jedini primjer ekstrema po pitanju trudnoće, jer imamo još nekoliko zanimljivih primjera.

Lina Medina iz Perua je najmlađa majka u svijetu, koja je sa samo 5 godina, 7 mjeseci i 21 danom rodila u svibnju 1929. godine svoje prvo dijete. Liječnici su prvo mislili da ona ima veliki tumor na području trbuha, no tek puno kasnije su shvatili da je ona zapravo u 7. mjesecu trudnoće. Tada je onda carskim rezom rodila sina. Ispostavilo se da je Lina već s 8 mjeseci dobila svoju prvu mjesečnicu, te se posumnjalo na incest. Iako je otac završio u pritvoru, vrlo brzo je bio oslobođen te se nikada nije saznalo tko je otac ovog djeteta.

S druge strane, najstarija majka na svijetu je Omkari Panwar koja je u 72 godini života ostala trudna i rodila blizance koji su bili začeti umjetnom oplodnjom 2008. godine.

Prvi muškarac koji je ostao trudan i rodio djecu je transrodna osoba Thomas Beatie. Rodio se kao žena no kasnije je promijenio spol. Umjetnom oplodnjom su on i njegova supruga začeli dijete, pošto njegova supruga ne može ostati trudna. Sveukupno je troje djece rodio.

Stacey Herald je visoka 71 centimetar, no uspjela je unatoč svojoj visini i bolesti krhkih kostiju roditi troje djece bez ikakvih problema i posljedica!

I zadnji primjer na našoj listi je Nadya Suleman koja je u siječnju 2009. godine rodila osmorke te su sva djeca preživjela porod. Ova samohrana majka je kao i prošlu djecu začela kroz umjetnu oplodnju.

Tagovi: