Obješeno lice – zašto do toga dolazi i kako spriječiti

Ljepota i zdravlje

Obješeno lice - zašto do toga dolazi i kako spriječiti

Što uzrokuje obješeno lice? Beauty savjeti za svakoga komu je stalo do svoje kože.

Obješeno lice gotovo nikome ne predstavlja estetsku ljepotu i svatko tko se nađe u situaciji da vidi da mu se lice polako mijenja, nije zadovoljan. Srećom, danas postoje brojne metode kako to možete spriječiti, usporiti i obnoviti. Glavni uzrok obješenog lica nije nimalo dramatičan – radi se o čistom starenju.

Kako naše tijelo stari, tako naša koža postaje sve manje elastična i hidratizirana, što dovodi ne samo do obješenog lica, već i do bora i ostalih promjena. Starenje kože ne možemo kontrolirati kompletno, no možemo taj proces usporiti, a u tome će nam pomoći kreme s hijaluronskim kiselinama i sličnim sastojcima koji sprečavaju gubitak vode i elastičnosti kože. Obješeno lice ne događa se isključivo radi starenja, već i radi drugih faktora, među kojima su najpoznatiji: pušenje i dugotrajno izlaganje suncu. Kod ovih uzročnika imam veću kontrolu i možemo poduzeti neke mjere kako bismo sačuvali mladost naše kože, osobito kože lica.

Što uzrokuje obješeno lice i kako to spriječiti?

Prvi način kako možete spriječiti starenje kože na licu i usporiti gubitak elastičnosti u koži je tako da prestanete pušiti. Pušenje je uzrok mnogih problema u našem tijelu – najviše pričamo o plućima i raku pluća, no pušenje isto tako oštećuje procese koji se događaju u našoj koži. Naša koža mora imati pristup oksidiranoj i čistoj krvi koja brzo može onda obavljati zadaće koje se svakodnevno događaju u našem tijelu. Pušenje znatno smanjuje kvalitetu te krvi, smanjuje postotak čistog kisika i time naše lice može brže ostariti. Osim toga, obješeno lice Vam se još brže može dogoditi ako se previše izlažete suncu.

UV zračenja mogu temeljito naštetiti sastavu koži i koža na taj način brže stari, a procesi regeneracije usporeni su radi onih drugih koji se događaju kada se previše izlažemo suncu. Da biste spriječili da Vam se objesi lice radi sunca, potrebno je redovito se mazati kremom u vremenu kada smo izloženi. Postoje različite kreme specifično za lice kada se sunčamo. Obješeno lice ne znači da više ne smijete na plažu – uz adekvatnu zaštitu spriječit ćete nastanak ranih bora.

Obješeno lice – prevencija i tretmani.

Ukoliko nastojite spriječiti nastanak obješenog lica, svakako počnite svojem lice mazati kremama. Prije svega tu je hidratizirajuća krema kao osnova za svaki tretman. Također potražite kreme s hijaluronskom kiselinom, kao i kreme koje potiču nastanak kolagena u koži. Kolagen je zadužen za mladenački izgled kože i svakako će Vam biti poznati pojam ukoliko planirate prevenirati nastanak bora i obješenog lica. Pazite na svoju prehranu – nagli gubitak tjelesne mase također može uzrokovati nastanak obješenog lica. Pravilno se hranite i budite aktivni – zdrav život pridonosi dužem mladenačkom izgledu.

Naravno, bitno je mazati se kremama za sunčanje, ali isto tako – prestati pušiti! Obješeno lice se može isto tako tretirati – postoje kućne masaže lica koje možete isprobati, a isto tako ponovo napominjemo kreme koje potiču nastanak kolagena. Što se tiče tretmana u salonima – radiofrekvencija i lasersko zatezanje pomoći će u zagrijavanju tkiva i poticanju nastanka kolagena. Obješeno lice moguće je spriječiti i liječiti – ukoliko želite zadržati mladenački izgled kože lica, uvijek imate opcije.

Tagovi: