Nixar – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nixar - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nixar - primjena i djelovanje

Nixar tablete sadrže u sebi bilastin, a to je antihistaminik. Tablete se koriste za ublažavanje simptoma peludne hunjavice, a simptomi su svrbež nosa, kihanje, curenje iz nosa, začepljen nos, suzne i crvene oči, te ujedno se tablete koriste za alergijski rinitis. Također se Nixar tablete mogu koristiti za liječenje kožnog osipa popraćen svrbežom, poput urtikarije i koprivnjače. Djelatna tvar kod lijeka je bilastin, a jedna tableta sadrži u sebi 20 miligrama bilastin. Pomoćne tvari su celuloza, natrijev škrob glikolat vrste A koji se dobiva iz krumpira, mikrokristalična, koloidni, bezvodni magnezijev stearat te silicijev dioksid. Tableta je bijele boje, ovalnog oblika s dvostrukim ispupčenjem i razdjelnim urezom. Ona dolaze u pakiranjima od 10 i od 20 tableta u jednoj kutiji. Lijek je dostupan za kupiti u ljekarni, i to samo uz recept od liječnika. O primjeni lijeka odnosno o doziranju se trebate posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom koji će Vam preporučiti dnevnu dozu.

Nixar - upute i nuspojave

Odrasle osobe, što uključuje starije osobe kao i djecu starije od 12 godina mogu uzimati jednu tabletu na dan. Nixar tableta se treba uzimati na prazan želudac, na primjer ujutro prije doručka. Nakon unošenja tablete, ne smijete jesti minimalno jedan sat. Tabletu trebate progutati uz čašu vode. Lijek se uvijek uzima u jednoj dozi, što znači da lijek ne smijete podijeliti na dva dijela i uzeti ga ga u dvije doze. Razdjeljak na tabletu služi kako biste ga razlomili zbog lakšeg gutanja. Nixar tablete kao i svi drugi lijekovi mogu prouzročiti određene simptome. Najčešći prijavljeni simptomi su pospanost i glavobolja. Malo češće nuspojave su omaglica, umor, bol u želudcu, pojačani apetit, mučnina, proljev, tjeskoba, nepravilni otkucaji srca, povećana tjelesna težina, suh nos, neugodan osjećaj u nosu, žeđ, osjećaj slabosti, suha usta, otežana probava, otežano disanje, svrbež, vrućica, groznica, zujanje u ušima, povišena razina masti u krvi, problemi sa spavanjem i promjene u radu bubrega.

Nixar - cijena i iskustva

Nixar tablete se trebaju držati van pogleda i dohvata od male djece. Nakon što istekne rok trajanja, ne biste smjeli koristiti lijek. Rok trajanja lijeka se nalazi na samom pakiranju, a odnosi se na zadnji u navedenom mjesecu. Lijek dolazi u dva pakiranja, a to je po 10 tableta u blister pakiranju u kutiji i po 20 tableta u dva blister pakiranja u kutiji. Nixar sadrži djelatnu tvar bilastin, a jedna tableta sadrži 20 miligrama ove djelatne tvari. Lijek je dostupan za kupiti u ljekarni te se može kupiti samo na recept. Cijena lijeka je vrlo prihvatljiva, te ukoliko imate dopunsko zdravstveno osiguranje, ono Vam može pokriti sve troškove kupovine lijeka. Iskustva mnogobrojnih osoba su više nego pozitivna, te su mnogi osjetili značajna poboljšanja kod alergija i njenih reakcija. Uz ovaj lijek mnogi nemaju problema kada je u pitanju pelud i peludna hunjavica, te isto tako i za alergijski rinitis.


Tagovi: