Nasonex sprej – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Nasonex sprej - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Nasonex sprej i za što se koristi?

Nasonex sprej u sebi sadrži mometazon furoat monohidrat, što ga čini lijekom koji pripada skupini koji se nazivaju kortikosteroidi. Kada navedeni sprej ušpricamo u nos, sami mometazon furoat odmah djeluje na nos koji pokazuje znakove upale. Nasonex sprej se najčešće koristi kada imamo nadražen nos, kada dolazi do kihanja, kada nos svrbi, kada neprestano curi ili kada je začepljen. Iako ga koristimo kod navedenih simptoma, on se najčešće koristi u doba alergijskih reakcija, točnije u proljeće.

Nalazi se često u ormarićima osoba koje pate od polenske groznice, točnije alergijske reakcije koja je uzrokovana udisanjem polena koji dolaze od drveća, trava ili korova. I dok određene osobe pokazuju alergiju udisanjem samo u doba proljeća, ima i onih koji su cjelogodišnji alergičari i koji su osjetljivi na mnoge stvari poput prašine, peruti, dlake, perje i određenu hranu. Navedeni lijek uvelike pomaže sezonskim i cjelogodišnjim alergičarima da se riješe napornog kihanja, osjećaja svraba, začepljenog nosa, curenje nosa i da normalno dišu.

Kako se koristi Nasonex sprej i kako on djeluje?

Navedeni lijek se koristi najčešće za sezonsku peludnu groznicu kao i za cjelogodišnji rinitis. Kako se koristi Nasonex sprej? Navedeni sprej se uvijek treba koristiti točno prema uputama liječnika ili ljekarnika. Važno je ne koristiti ga u velikim dozama ili češće od propisanih doza. Uobičajena doza su dva uštrcaja u svaku nosnicu zasebno i to jedanput na dan za odrasle kao i za djecu koja su starija od 12 godina. Ukoliko dođe do ublažavanja simptoma preporučuje se jedan uštrcaj u svaku nosnicu.

Prije korištenja proizvoda važno je nježno protresti bočicu s sadržajem, podesite mlaznicu između kažiprsta i srednjeg prsa dok je palac ispod bočice, mlaznicu zatim usmjerite prema nosu i prstima pritisnite prema dolje da sprej štrcne u nosnicu dok lagano dišete. Kako Nasonex sprej djeluje? Iskustva navode kako on djeluje gotovo odmah i da pruže osjećaj velike lakoće u nosu i disanju bez osjećaja škakljanja u nosu. Nakon završetka primjene važno je bočicu spreja pažljivo obrisati s čistom maramicom i držati ga na zatvorenom mjestu.

Gdje kupiti Nasonex sprej i koja je njegova cijena?

Navedeni Nasonex sprej je veoma tražen u doba alergija, što naravno dovodi do pitanja gdje ga se može kupiti i po kojoj cijeni? Nasonex sprej se dobiva na recept i izdaje se u ljekarni, cijena 61,56 kuna. Njegova primjena kod nekih bolesnika već ublažava alergijske simptome u roku od 12 sati, ali važno je za znati kako će se potpuno djelovanje same terapije postići nakon 2 dana primjene. Ukoliko osjetite da ste bolje važno je nastaviti s propisanom terapijom do kraja. Da li navedeni lijek donosi neželjene efekte ili nuspojave?

Kao i svaki lijek, Nasonex također ima određene nuspojave na koje je važno obratiti pozornost. Nuspojave mogu biti: Glavobolja, kihanje, krvarenje iz nosa, bol u nosu ili grlobolja, ranice u nosnicama, infekcije dišnih puteva. Ozbiljnije nuspojave mogu doći u obliku: Oticanja lica, jezika i ždrijela, otežano gutanje, piskanje kod disanja ili otežano disanje. Kod ozbiljnijih nuspojava važno je odmah zatražiti liječničku pomoć. Najčešća nuspojava je iziritirani nos koji se pojavljuje kod 1 na 10 osoba.


Tagovi: