Napulj što vidjeti

Napulj što vidjeti

Napulj što vidjeti u gradu koji čuva utjecaje različitih kultura

Iako Napulj nazivaju najtalijanskijim gradom, osnovan je zapravo kao grčka kolonija, a danas je najveći grad u južnoj Italiji udaljen svega 9 kilometara od vulkana Vezuv, zauvijek povezan sa mafijaškom organizacijom Camorra, a Sofia Loren je jedanput ponosno izjavila da nije Talijanka, nego Napuljka. Napulj što vidjeti u gradu koji čuva utjecaje različitih kultura, grad u kojem su gene i tradiciju pomiješali Grci, Rimljani, Normani i Španjolci, o čemu svjedoče tvrđave, spomenici, crkve i katedrale na svakom koraku.

Napulj što vidjeti, treba osjetiti i vidjeti svu onu posebnost koju je imao u vidu UNESCO 1995 godine kada je grad stavio pod svoju zaštitu. Možete slijediti predložene i ucrtane turističke rute, krenuti za strastvenim turističkim vodičem koji sa neupitnom ljubavlju i pristranošću predstavlja svoj grad, a možete i s mobitelom u ruci uz google maps tražiti ona posebna mjesta koja želite obići. Povijest, tradicija, arhitektura, katakombe, Pompeji, Vezuv, Kraljevska palača, Katedrala, nezaobilazna pizza margerita sve to će zapljusnuti sva vaša osjetila.

Napulj što vidjeti koje nezaobilazne znamenitosti

Turistički nomadi se obično dobro pripreme za obilazak bilo koje turističke destinacije, ali mnogi od njih ne vole baš organizirane obilaske, jer dok obilaze povijesna mjesta žele i osjetiti dušu grada i život običnih ljudi. Napulj što vidjeti koje nezaobilazne znamenitosti, u svojim pripremama proučite lokalni javni prijevoz koji će vas jeftino dovesti do svega što želite obići i razgledati. Nikako nemojte proputiti Nacionalni arheološki muzej koji u svojim artefaktima čuva vrijeme od 79 godine prije Krista.

Napulj što vidjeti, svakako i nacionalni muzej Capodimonte ako ste ljubitelj umjetnosti i talijanskih majstora. Novi dvorac čuva povijest grada od 1282 godine i nosi status zavičajnog muzeja. Kraljevska palača je spomen španjolske vladavine i slave kroz skulpture i slike, Castel dell´Ovo udomljuje izložbe i koncerte, Katedrala Duom san Gennaro (svetac zaštitnik grada) je srednjevjekovna arhitektura sagrađena na ostacima ranokršćanske bazilike čije ostatke su graditelji sačuvali i naravno, morate vidjeti i Katakombe iz II stoljeća koje su mjesto hodočašća od V stoljeća.

Napulj što vidjeti na vanjskim prostorima

Jasno je da nijedan turist ne posjećuje samo muzeje i crkve, i druge zatvorene prostore, zagleda sve spomenike na koje naiđe. Napulj što vidjeti na vanjskim prostorima, svakako i nezaobilazno treba vidjeti Pompeje koje je erupcija Vezuva 79 godine zbrisala s mape postojanja kao i Herkulanej, koji je na isti način uništen iako je manje poznat od Pompeja. Izazov je popeti se na Vezuv koji je zadnji put eruptirao 1944 godine, čeka vas veličanstven pogled na grad i krater.

Napulj što vidjeti, svakako Piaza del Plebiscito i cijelu staru četvrt Santa Lucia, ako želite osjetiti kako žive lokalni stanovnici. Prošetajte rivom, osjetite kakav je napuljski Lungomare, posjetite najpoznatije napuljske plaže, osjetite bilo noćnog života u Napulju u mnoštvu noćnih klubova i skrivenih mjesta i svakako odvojite vremena za shopping, provozajte se napuljskim metroom to je najbrži način da što više toga obiđete, svakako razgledajte uličnu umjetnost i ne zaboravite da je Napulj grad pizza.


Tagovi: