Najbrži auto na svijetu

Tech

Najbrži auto na svijetu

Znate li koji je trenutno najbrži auto na svijetu?

Ako ste zaljubljenik u automobile vjerojatno ste se barem jednom zapitali koji je trenutno najbrži auto na svijetu? SSC-ova verzija trenutačno je najbrži proizvodni automobil na svijetu, sa službeno priznatom najvećom brzinom od 316. 11 mph. U rekordnom tijeku pređena je ranija granica od 277, 9 mph koju je 2017. postavio Koenigsegg Agera RS. Bugatti je uspio razbiti barijeru od 300 mph modificiranim Chironom 2019. godine s pokretanjem od 304. 774 mph, ali ta verzija automobila još nije spremna za proizvodnju. Inženjeri i trkaći vozači već godinama ciljaju automobilske podatke o brzinama i nema većeg broja od onog koji nosi naslov „najbrži automobil na svijetu”. Proizvođači koji su u prošlosti tvrdili da imaju najbrži proizvodni automobil na svijetu također bi tvrdili da je riječ o rekordu trenutačne brzine. Međutim, do sredine 20. stoljeća, dvije liste rekordera razilazile su se dok su automobili s rekordnim brojem vozila počeli sličiti na cestovne rakete, dok su proizvodni automobili morali zadovoljiti potrebe putnika, prtljage i realne cijene. Stoga nije dovoljno proizvesti samo najbrži auto na svijetu već zadovoljiti i ostale komercijalne uvijete.

Ovo je auto koji glasi kao najbrži auto na svijetu

Konjska snaga još uvijek vlada vrhunski kao primarna figura usporediti automobile jedni protiv drugih i za pravo na hvaljenje, ali metrika je izgubila svoju privlačnost u zadnje vrijeme. Obiteljski vagoni sada proizvode 603 konjskih snaga, a troredni SUV uređaji mogu biti opremljeni sa 710 konjskih motora. Iz godine u godinu, proizvođači automobila nastavljaju podizati bar još snažnijim vozilima. Međutim, nekoliko proizvođača automobila i dalje progoni još jednu, više razarajuću figuru – najvišu brzinu.

Glavna brzina se vraća, jer su automatičari napravili velike korake u pogonima i aerodinamici. Kao i zapisi u krilu, najveće brzine su čisto za hvalisanje prava. Nema poticaja da jedan od najbržih automobila na svijetu osim što zaljubljenicima daje mogućnost da kažu da imaju jedan od najbržih automobila na svijetu. Stvarno se svodi na to.

Za razliku od drugih brojki koje se koriste za diferencijaciju vozila jedni od drugih, kao što su nula do 60 mph vremena, gravitacijska sila ili četvrt milje puta, postavljanje novog rekorda najveće brzine je ludo teško. Osim osiguranja da automobil ima ispravnu snagu i učinkovito teče kroz zrak, pronalaženje dovoljno dugog dijela ceste za ispaljivanje automobila gotovo je nemoguće. Zato se rekordi u najvećoj brzini rijetko slome.

Ova vozila su najbrži automobili na svijetu. Većina vozila dokazala se najvećom brzinom, dok se za nekoliko tvrdi kako ima najvišu brzinu. Na ovaj popis također se nalazi nekoliko modela koji bi postavili zapise kada bi išli u proizvodnju. Najbrži auto na svijetu je stoga SSS sa zapanjujućom brzinom od 316 mph. Najbrži auto na svijetu prati Bugatti Chiron Super Sport koji doseže 304 mph.

Ovo je najbrži auto na svijetu a ovo su svi podaci koje morate znati o njemu!

Kao što smo rekli, SSS model je najbrži auto na svijetu.

Zadnje što smo čuli od SSC-a, njegova monstruozna verzija nosila je najvišu brzinu od 300 mph, više od originalne brojke od 265 mph kada je vozilo službeno otkriveno. Sa 5, 9 litara twin-turbocharged V8 motora sposobnim postizati 1750 konjskih snaga pri vožnji na E85 gorivo, nije bilo razloga vjerovati da 300 mph nije bilo moguće. Očito, SSC je umanjivao sposobnost tog auta, kada je supercar pogodio traženu najvišu brzinu od 331, 15 mph na putu do prosječnih 316. 11 mph kroz dvije staze, lako obarajući rekorde koje su ranije ovog listopada postavili Koenigsegg i Bugatti. Nažalost, tada je počela kontroverza.

SSC je objavio dva videa glavne brzine tunare, od kojih su oba netočno prikazivala brzinu superauta. Automaker je izašao s videom tvrdeći da su njegove brojke stvarne, ali da su oba njegova videa pogrešno uređena. A onda, internet je poludio. Zloglasni YouTubers počeo je kopati po SSC-ovom videu mjerenjem udaljenosti između orijentacija, analizom omjera mjenjača i motora automobila, te pregledavanjem helikoptera koji je uspio pratiti automobil tijekom najveće brzine vožnje. Nadalje, Dewtron, proizvođač za praćenje brzine GPS-a koji je koristio SSC, tvrdi da nije odobrio ili potvrdio pokretanje najviše brzine.

SSC je u nezgodnoj poziciji. Tvrtka je iznijela temeljito objašnjenje o tome što je pošlo po zlu i podatke koji potvrđuju njezinu tvrdnju o najvećoj brzini. Jerod Shelby, izvršni direktor SSC-a, izjavio je da će tvrtka uskoro pokušati još jednu vožnju punom brzinom sa autom. Ako se brojevi drže i SSC može potkrijepiti ili replicirati svoju najvišu brzinu vožnje, to će biti najbrži, cestovno-legalni proizvodni automobil na planeti. To su ukratko stvari koje morate znati kada je u pitanju najbrži auto na svijetu.

Tagovi: