Online Cinema - gledaj filmove online

Najbolji filmovi i serije dostupni online

Pronalaženje klasika iz svijeta kina nikada nije bilo tako jednostavno!

Najbolji filmovi svih vremena

Zanimljivosti

Najbolji filmovi svih vremena

Najbolji filmovi svih vremena i njihovi redatelji

Svaka filmska stranica danas ima popis kultnih i najboljih filmova svih vremena, ali da li su ti popisi zaista vjerodostojni? Razni filmofili i filmski kritičari se slažu. Onda, koji su to najbolji filmovi svih vremena? Mnogi tvrde kako lista za najbolji filmovi svih vremena mora jednostavno krenuti s filmom Kum u režiji Francisa Forda Coppole. Filmski stručnjaci tvrde kako je Kum uspio obilježiti vrijeme koje je uslijedilo nakon filma u svijetu kao i današnje doba. Isto tako navedeni film slovi kao prvi financijski i umjetnički uspjeh.

Navedeni uspjeh doživljava i George Lucas sa svojim kultnim Star Wars-om koji je danas jedan od najvećih filmskih serijala i brendova na cijelome svijetu. Steven Spielberg je svijet filma oduševio s brojnim gotovo umjetničkim djelima od filmova poput: E. T, Jurski park, Indiana Jones, Jaws, Rat svjetova. Stanley Kubrick je oduševio sa svojim pomalo čudnim i unikatnim smislom za horror u filmovima Isijavanje i Paklena naranča. Naravno u top pet redatelja pripada i ime James Cameron koji je poznat po svojim SF filmovima kao Terminator i Avatar, premda je važno nabrojati i filmove van SF produkcije poput Titanica i Ramba.

Najbolji filmovi svih vremena u Hrvatskoj

Kako postoji svjetska filmska scena, isto tako postoji i domaća filmska scena koja je isto tako zanimljiva. I dok u Hrvatskoj možda ne snimamo epske SF filmove, naš smisao za komediju i dramu je na drugom nivou. Najbolji filmovi svih vremena u Hrvatskoj su također izglasani sa strane filmskih kritičara i filmofila kao i publike. Popis najboljih filmova svih vremena u Hrvatskoj je napravljen 2021 godine a na njemu možemo pronaći redom:

Od redatelja Nikole Tanhofera H-8, Rondo u režiji Zvonimira Berkovića, Tko pjeva zlo ne misli od Kreše Golika, Lisice od Krste Papića, Breza u režiji Ante Babaje, Ritam zločina od Zorana Tadića, Ne okreći se sine od Branka Bauera. U top deset još pripadaju Kaja ubit ću te od Vatroslava Mimice, Koncert Branka Belana i film Što je Iva snimila u režiji Tomislava Radića. Mnogi se ne slažu s navedenim popisom jer smatraju da najbolji filmovi svih vremena u Hrvatskoj ne sadrže i kasnije snimane već sad kultne klasike poput Šuma summarum, Metastaze.

Najbolji filmovi svih vremena nekad i sad

Kao što možete i sami vidjeti novi filmovi izlaze svakodnevno i prilično je teško pratiti razvoj filmske industrije. Najbolji filmovi svih vremena je popis filmova koji je danas napravljen sa strane najboljih internet stranica za filmove poput IMDb ili Rotten Tomatoes koji daju svoju vjerodostojnu ocjenu na svaki film. Popis će se razlikovati na navedenim stranicama, kao i na stranicama raznih portala. Da li danas imamo definitivni popis najbolji filmovi svih vremena? Odgovor je ne. Filmovi se konstantno snimaju, popis se nanovo nadopunjuje i jednostavno je teško odrediti koji su najbolji filmovi.

Istina je da postoji popis kultnih i takozvanih must see filmova koji slove kao najbolji od najboljih, ali to je odluka koju donosi svaki gledatelj zasebno. Popisi kultnih filmova bi trebali biti posloženi po godini izlaska filma, što znači da sam gledatelj takvog popisa može prepoznati kako se sama filmska scena razvijala kroz godine. Na kraju danas svatko od nas ima svoj najbolji popis must see filmova, bilo da su oni domaći filmovi ili strani filmovi.

Tagovi:

Online Cinema - gledaj filmove online

Najbolji filmovi i serije dostupni online

Pronalaženje klasika iz svijeta kina nikada nije bilo tako jednostavno!