Mućkajte ulje u ustima i riješit ćete se ovih tegoba i bolesti

Mućkajte ulje u ustima i riješit ćete se ovih tegoba i bolesti

U potrazi za jednostavnim, jeftinim i prirodnim načinom očuvanja oralnog zdravlja i općeg blagostanja, mnogi se okreću drevnim metodama koje nude Ayurvedska medicina. Jedna od takvih metoda je mućkanje ulja u ustima, praksa koja, prema tvrdnjama, može pridonijeti smanjenju različitih zdravstvenih tegoba.

Mućkanje ulja - Ayurvedski pristup zdravlju

Prema ajurvedskoj medicini, mućkanje ulja u ustima može pomoći u liječenju različitih bolesti i olakšati mnoge tegobe. Ova drevna metoda sugerira da se na jeziku nakupljaju toksini iz različitih dijelova tijela, a mućkanjem ulja možemo ih eliminirati, pročisteći tijelo od nepoželjnih supstanci.
Koristi mućkanja ulja

Mućkanje ulja tvrdi se da može biti korisno za različite zdravstvene probleme, uključujući:

 • Kronični umor
 • Nesanica
 • Astma
 • Glavobolje
 • Zubobolja
 • Artritis
 • Crijevna i želučana oboljenja
 • Bolesti srca, bubrega i jetre

Ova jednostavna praksa također obećava poboljšanje općeg zdravlja, pomažući u održavanju svježeg izgleda lica i smanjenju alergijskih reakcija.
Kako primijeniti mućkanje ulja

Ako želite isprobati ovu drevnu metodu, evo jednostavnih koraka koje možete slijediti:

 1.     Odaberite ulje: Koristite hladno prešano suncokretovo, sezamovo ili kokosovo ulje.
 2.     Ujutro na prazan želudac: Uzmite žlicu odabranog ulja i mućkajte ga u ustima polako i s laganim pokretima tijekom dvadeset minuta.
 3.     Ispljunite ulje: Nakon mućkanja, nemojte progutati ulje; umjesto toga, ispljunite ga.
 4.     Procijenite rezultate: Bijela i gusta tekućina koju ispljunete nakon mućkanja ukazuje na uspješnu praksu.

Iskustva i izazovi

Iako neki početnici mogu iskusiti početne poteškoće, poput bolova u čeljusti, iskustva onih koji su uporni u primjeni ove metode često su zapanjujuća. Neki su izvijestili o svježem licu, prestanku alergija i poboljšanju zdravlja desni.

Zaključak je jasan: mućkanje ulja u ustima može biti jednostavan, ali moćan korak prema poboljšanju vašeg zdravlja. Ako ste suočeni s kroničnim umorom, nesanicom ili drugim zdravstvenim tegobama, ova drevna praksa može pružiti prirodno olakšanje.


Tagovi: