Mostrafin – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Mostrafin - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Mostrafin – sastav i djelovanje

Mostrafin tablete su tablete koje se primjenjuju kod muškaraca za liječenje problema s uvećanom prostatom, kao i za liječenje bolesti benigne hiperplazije prostate. Mostrafin lijek se baziran na djelatnoj tvari koja se naziva finasterid. Jedna tableta ovog lijeka sadrži 5 miligrama finasterida u sebi, što je ujedno i preporučena i maksimalna dnevna doza ovoga lijeka. Ove tablete se mogu kupiti u svakoj ljekarni, te se mogu kupiti jedino uz prikaz recepta od vašeg doktorat. Lijek mogu koristiti samo odrasli muškarci, te se mora držati podalje od male djece. Vaš liječnik ili ljekarnik vam može preporučiti koliko da uzimate ovog lijeka ovisno o tome kakvo je vaše zdravstveno stanje. Ovaj lijek se koristi samo za smanjenje uvećane prostate, te se ne može se ona primijeniti nakon operacije, po preporuci od liječnika. Ovaj lijek dolazi u pakiranju od 28 tableta s 5 mg filmom obložene tablete, te se mogu kupiti u ljekarni uz recept

Mostrafin – primjena i nuspojave

Preporučena dnevna doza mostrafin lijeka je 5 miligrama na dan. Kod primjene ovog lijeka nije ga potrebno prilagođavati ovisno o tome jesu li stariji pacijenti bolesnici u pitanju, te ujedno uzimanje ovog lijeka je neovisno o uzimanju hrane. Bitno je ne prekoračiti dnevnu dozu mostrafin lijeka. Ovaj lijek mogu uzimati samo muškarci. Nuspojave kod primjene ovog lijeka su veoma rijetke. No, najčešće prijavljena nuspojava su impotencija, odnosno smanjena sposobnost postizanja čvrste i dugotrajne erekcije, i smanjeni libido odnosno seksualna želja i izdržljivost tokom intimnog odnosa. Kod nekih muškaraca može doći do promjene problema ili promjene prilikom ejakulacije, kao što su to smanjeni volumen sjemene tekućine, no to nema direktnih utjecaja na seksualnu funkciju. No, uglavnom ove nuspojave nakon dulje primjene ovog lijeka se smanjuju ili čak u potpunosti nestanu. Kod nekih muškaraca se može kao nuspojava na ovaj lijek pojaviti osip ili osjetljivost dojki, te ujedno mogu nateknuti im usne.

Mostrafin – cijena i iskustva

Mostrafin tablete se mogu kupiti u svakoj ljekarni te prilikom kupovine ovog lijeka je potrebno priložiti recept of vašeg doktora. Cijena ovog lijeka je veoma pristupačna, te je jednaka kod svake ljekarne. Također, valja napomenuti da ako imate dopunsko zdravstveno osiguranje, ono će vam pokriti cijeli ili djelomični iznos lijeka. Iskustva mnogobrojnih muškaraca su veoma pozitivna, te do kraja završetka terapije s ovim lijekom su uspjeli se posve oporaviti of problema s povećanom prostatom. Lijek je posve siguran za koristiti te je prošao mnogobrojna testiranja prije nego što je bio pošten u prodaju. Bitno je držati mostrafin tablete podalje od djece kako ne bi došlo do negativnih posljedica. Tablete je potrebno držati na mračnom mjestu pri sobnoj temperaturi. Ukoliko je lijeku istekao rok trajanja, nemojte ih koristiti nakon isteka roka trajanja. Rok trajanja lijeka je navedeno na samoj kutiji od tableta. Ukoliko ne znate koju dozu primijeniti, savjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom.

Tagovi: