Molitva zaštite

Zanimljivosti

Molitva zaštite

Molitva zaštite, u čemu je tajna molitve

Kršćani diljem svijeta znaju da osobe koje mole svakodnevno žive mirnije, zdravije i sretnije. I dok su mnogi upoznati samo s osnovnim molitvama, danas postoje molitve koje su fokusirane na svaki aspekt našega života. Molitva zaštite je jedna od češćih molitvi, upravo u njoj tražimo Boga da zaštiti nas i naše najbližnje od utjecaja zla. I dok se dan danas vode razne bitke i prepucavanja oko utjecaja molitve na naše živote, one svakako pozitivno utječu na našu psihu. U čemu je tajna molitve? Molitve su osobni razgovori između nas i Boga. U njima iznosimo svoje najiskrenije emocije i tražimo Boga određenu pomoć i znak. Molitva zaštite, kao i svaka druga molitva ima određenu moć. Danas postoji veliki broj molitvi za zaštitu, tako možemo pronaći molitve određenim svecima, molitve zaštite za obitelj i prijatelje, molitve zaštite protiv zla itd. Koja je molitva najdjelotvornija? Upravo onu koju molimo iz našeg srca i naše duše.

Molitva zaštite, Bog nas čuje i odgovara

Možda niste znali, no jedna od najpoznatijih molitvi je upravo ona koja poziva u pomoć. U Bibliji je zapisana u Psalmu 50. Ovdje se govori o danu nevolje i kako će nas Bog izbaviti iz nje a mi ćemo ga slaviti. Prema vjerovanjima mnogih kršćana i prema mnogim tumačenjima, Bog uistinu čuje i odgovara na naše molitve. Molitva zaštite je molitva u kojoj mi tražimo pomoć, potrebna nam je zaštita i sigurnost. Stoljećima mnogi vjernici govore o tome kako su im se dogodile zanimljive stvari tijekom molitve, kao i kako su doživjeli odgovore uslijed molitve. Da li je zaista istina da nas Bog čuje i da nam odgovara? Svatko od nas si navedeno pitanje može odgovoriti na svoji način, no kršćani vjeruju kako moć molitve zaista mijenja odnos s Bogom. Vjera i nada su dvije najvažnije stvari koje čovjek posjeduje, no ponekad nam je potrebna određena zaštita i uvjerenje kako će sve biti u redu. Molitva zaštite je jedan od načina kako se uvjeriti da će sve biti u redu.

Molitva zaštite, kako moliti molitvu zaštite

Naveli smo kako postoje brojne teorije i brojna vjerovanja kada su u pitanju molitve i njihova moć. Kako moliti određenu molitvu i što možemo očekivati? Prvo moramo znati kako su molitve osobni razgovori s Bogom i da je Bogu jedino važno da su naše molitve iskrene. Molitva zaštite se mora sastojati prvo od naše zahvalnosti prema svemu što nam je Bog omogućio, zatim slijedi dio molitve u kojoj ćete zatražiti Boga zaštitu i navesti svoje strahove. Čak i mnogi vjernici zaboravljaju kako je bitno da smo emocionalno otvoreni i ranjivi, jer Bog sve vidi. Molitva zaštite je molitva u kojoj mi tražimo Boga da nam čuva leđa, nama i našim najmilijima. Molitve zaštite su jedne od najčešćih molitvi koje se danas mole, kao i svaka molitva nju možete moliti na glas ili u sebi, sami ili s drugima. Sigurno ste nekada čuli kada je netko rekao da će se moliti za vas ili nekoga, upravo to je molitva koja ima oblik zaštite u sebi.

Tagovi: