Molitva protiv straha

Zanimljivosti

Molitva protiv straha

Molitva protiv straha, napadaji panike i pomoć

Strah je normalan osjećaj koji svatko od nas osjeća s vremena na vrijeme. Iako ga mnogi karakteriziraju kao negativan osjećaj, on ponekad može dovesti do našeg željenog oslobođenja. Što kada nemamo hrabrosti suočiti se s našim strahovima? Molitva protiv straha nam može pomoći pronaći utjehu, također nam može pomoći da nadvladamo osjećaj panike koji često dolazi s trahom. Napadaj panike mnogi opisuju kao mračno mjesto gdje vi gubite doticaj sa svojom realnošću, oko vas sve postaje mračno, no u ovakvim trenucima je bitno se sjetiti da niste sami. Druga poslanica Timoteju 4 nas uči kako će nas Gospodin izbaviti od svakog zla i spasiti nebesko kraljevstvo. Molitva protiv straha mora sadržavati vaše strahove, u njoj vi Bogu morate objasniti kako vam je jasno da ste stavljeni na kušnju no potrebna vam je njegova pomoć kako bi mogli prebroditi to mračno mjesto. U ovoj molitvi vi zapravo tražite Boga da vas ispuni s određenom mjerom radosti, mira i ustrajnosti kako bi lakše prevladali određeni strah.

Molitva protiv straha, pozitivni i negativni učinci straha

Svatko od nas nosi određeni strah u dubini svoje duše. Možda se bojimo smrti ili bolesti, samoće ili neprihvaćenosti, neuspjeha, no svi ti strahovi se mogu poput kukuljice preobraziti u leptira koji će odletjet u visine. Strah nas u većini slučajeva uči da budemo najbolja verzija sebe, no isto tako može biti težak teret i prepreka. U trenucima kada strah preplavi naše biće i kada nije motivirajuće prirode, tada je bitno da sklopimo svoje ruke i obratimo se Bogu koji je jači od svih strahova. Molitva protiv straha mora sadržavati naš strah u njoj, u njoj moramo tražiti oslobođenje i ohrabrenje. Vjera uvijek na kraju dana pobjeđuje naš strah, i ovdje svake sumnje nestaju i nade se opet podižu kao jedra na brodu. Bez obzira da li osjećamo pozitivne ili negativne osjećaje moramo se s njima znati nositi. Negativni osjećaji poput straha možemo protumačiti na oba načina, on može biti pozitivan i negativan. Molitva protiv straha nam pomaže da negativan strah pretvorimo u pozitivan i da iz njega naučimo nešto što će nam kasnije pomoći dok kročimo kroz život.

Molitva protiv straha, molitva kao snaga

Dokazano je kako molitve imaju jak utjecaj na našu psihu i naše stanje. Molitve su naši razgovori s Bogom gdje mi u potpunosti možemo biti ranjivi i iznijeti sve ono što nas muči. Znamo svi kako razgovori pomažu kada se ne osjećamo najbolje, i upravo je zato razgovor sa samim Bogom koji uvijek sluša najbolji. Molitva protiv straha donosi oslobođenje i mir, barem bih to trebali osjećati nakon što Bogu iznesemo svoje realne strahove. Važno je naglasiti da prilikom ovakve molitve mi ne smijemo tražiti rješenje, već određene znakove koji će nam pomoći u tome da prevladamo određenu prepreku koju nam navedeni strah predstavlja. Molitva protiv straha je osobna molitva, u njoj mi otvaramo svoju dušu i iznosimo svoje probleme. Mnogima je teško moliti na ovakav način, no hvala Bogu danas na internetu možemo pronaći razne primjere koji nam mogu pomoći navoditi vlastitu molitvu i tako se riješiti straha koji će nam kasnije poslužiti kao motivacija za dalje. Kakva god da je molitva, nemojte zaboraviti da Bog sve čuje i vidi.

Tagovi: