Modriću i Lovrenu sudit će se u Zagrebu. Optuženi za lažno svjedočenje u slučaju Mamić!

Modriću i Lovrenu sudit će se u Zagrebu. Optuženi za lažno svjedočenje u slučaju Mamić!

Hrvatskim nogometašima Luki Modriću i Dejanu Lovrenu bit će suđeno na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu. Visoki kazneni sud prihvatio je njihove prijedloge za promjenom nadležnosti s osječkog Općinskog suda na sud u Zagrebu, u slučaju davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću.

Optužnice su već jednom bile podignute protiv Modrića i Lovrena, no potom su bile odbačene, s obrazloženjem da nema dovoljno osnovane sumnje za vođenje postupka, jer presuda protiv Mamića i ostalih nije bila pravomoćna.

Nakon ponovnog podizanja optužnica, Visoki kazneni sud odlučio je da će se postupak provesti u Zagrebu, jer okolnosti mjesta stanovanja svjedoka i vještaka opravdavaju zaključak da će to biti lakše i jeftinije nego u Osijeku.

Optužnica se temelji uglavnom na dokumentaciji priloženoj spisu, a sud je naglasio da prebivalište ili putovanje okrivljenika nisu presudni faktori za promjenu nadležnosti.

Modrić i Lovren optuženi su da su lažno svjedočili kako bi pomogli obrani Zdravka Mamića. Visoki kazneni sud je, potvrdivši nepravomoćnu osuđujuću presudu za bivše čelnike NK Dinama, naveo da sud nije vjerovao Modrićevom iskazu i da ga je smatrao neuvjerljivim. Također, Lovren se tereti da je svjesno dao lažne iskaze na suđenju Mamiću i ostalima.

Općinski kazneni sud u Zagrebu bio je odbacio optužnice protiv njih, ali su ljetos ponovno podignute. Modrić i Lovren su se suočili s problemima jer su mijenjali svoje iskaze tijekom suđenja Zdravku Mamiću i njegovoj skupini, što je izazvalo sumnju u njihovu vjerodostojnost.

Sada će suđenje Modriću i Lovrenu biti premješteno iz Osijeka u Zagreb, u skladu s odlukom Visokog kaznenog suda.


Tagovi: