Misar tablete – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Misar tablete - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Misar tablete djelovanje

Misar tablete su lijek koji je namijenjen kod liječenja paničnog napada straha, bez i sa agorafobijom koji predstavlja strah od otvorenog prostora, također se koriste u liječenju nemira, napetosti i uznemirenosti, zatim tjeskobnih emotivnih stanja, te depresije. Ovaj lijek se isključivo uzima po preporuči liječnika stručnjaka i to strogo pratiti preporučene doze kako je liječnik propisao. Lijek je namijenjen za kratkotrajno liječenje koje ne bi smjelo trajati dulje od 8 najviše 12 tjedana.

Lijek se uzima neovisno o obroku i njegovo djelovanje će se vidjeti nakon sat do dva. Ukoliko ste zaboravili uzeti dozu, popijte propuštenu dozu i nemojte nadoknađivati ili uzimati duplu dozu, nego nastavite uzimati doze kako slijede.

Ukoliko neko vrijeme već uzimate Misar tablete i nastupa period kada vam je liječnik smanjio doze, slijedite upute jer se sa ovim lijekom ne smije prekinuti naglo uzimanje lijeka, već je potrebno postepeno smanjivanje doza kako bi se bez problema odviknuli od ovog lijeka.

Misar tablete nuspojave

Za Misar tablete kao i kod drugih tableta može se kao nuspojave javiti alergijske reakcije ukoliko je osoba alergična na osnovne sastojke lijeka jer je ovaj lijek anksiolitik koji pripada skupini benzodiazepina, pa pažljivo proučite sastojke lijeka. Trudnicama, dojiljama, osobama starijim od 60 godina te djeci mlađoj od 18 godina se ne preporučuje uzimanje ovog lijeka.

U slučaju predoziranja ovim lijekom odmah se javite svom liječniku ili na hitnu i ponesite tablete sa sobom kako bi liječnici znali postupiti u slučaju predoziranja. U slučaju naglog prekida uzimanja Misar tablete kao nuspojave mogu se pojaviti promjene raspoloženja, nesanice, nemiri i tjeskobe. Ne preporučuje se uzimanje ovog lijeka ako na primjer koristite lijekove zbog povišenog krvnog tlaka, bolesti srca, želučanog čira i žgaravice, te u kombinaciji sa lijekovima kojima se liječe neke psihičke bolesti poput shizofrenije, anksioznosti, depresije, epilepsije, alergija, te liječenja infekcija. Imajte na umu da ovaj lijek utječe na sposobnost upravljanja vozilima i strojevima.

Opće nuspojave uzimanja ovog lijeka su agresivnost, nemir, nekontrolirana ljutnja i bijes, te razdražljivost, halucinacije, iluzije, osjećaj opijenosti, mogući gubitak pamćenja, ali i pojava žutice. U slučaju ovih nuspojava o tome neodgodivo obavijestite liječnika koji vam je ovaj lijek propisao.

Misar tablete iskustva i kako ih nabaviti

O tome kako nabaviti Misar tablete ne trebate brinuti niti se raspitivati koja im je cijena jer se lijek izdaje isključivo na recept liječnika koji ih je propisao da ih koristite i odredio doze koje ćete konzumirati. Na temelju recepta liječnika možete ih dobiti u ljekarnama, gdje se možete i raspitati o ovom lijeku i njegovim karakteristikama i nuspojavama.

Osobe koje su koristile ovaj lijek će vam posvjedočiti da ovaj lijek nikako nemojte konzumirati uz alkohol jer će alkohol pojačati učinak lijeka, a lijek je potrebno uzimati po točno određenim dozama kako vam je i propisano. Također će vas informirati da ukoliko bolujete od teških mišićnih slabosti, ili imate plućne bolesti kao bronhitis, bolesti jetre ili apneje u snu da o tome obavijestite liječnika specijalista jer u tom slučaju je potreban veliki oprez kod konzumacije Misar tablete.

Ujedno iskustva korisnika će posvjedočiti da ako imate bolesti bubrega, poteškoće sa disanjem, bolujete od epilepsije, te nekontrolirano uzimate alkohol, droge ili neke druge lijekove na svoju ruku koji djeluju kao opijumi, ali i ako bolujete od bilo koje duševne bolesti treba biti posebno oprezan sa konzumiranjem ovog lijeka i o tome obavijestiti liječnika.

Tagovi: