Miroslav Ćiro Blažević preminuo dan prije 88. rođendana

Aktualno

Miroslav Ćiro Blažević preminuo dan prije 88. rođendana

Nakon duge i teške bolesti preminuo je Miroslav Ćiro Blažević, legendarni hrvatski trener i izbornik koji je s reprezentacijom osvojio broncu 1998. godine u Francuskoj, a s Dinamom čuveno prvenstvo Jugoslavije 82.

Više od 60 godina Ćiro je bio vjeran i odan svojoj Zdenki koju je upoznao kad je bila maturantica, a iza njega ostalo je troje djece, sin Miroslava, te kćeri Barbara i Katarina. Njegov odlazak rastužio je regiju, a danas se od Ćire opraštaju mnoga poznata lica. Tužna vijest odjeknula je rano jutros i šokirala sve one kojima je ovaj simpatičan čovijek mamio osmijeh na lica svaki put kada bi se negdje pojavio.

U jednoj od svojih zadnjih objava na društvenoj mreži Miroslav Ćiro Blažević napisao je sljedeće: “Kad rezimiram cijeli svoj život, onda imam potrebu da se zatvorim u svoja četiri zida i da toliko plačem, da nikada ne prestanem. Ništa me u životu nije mimoišlo! Dva raka sam imao, a sada se, evo, pojavio i treći. U djetinjstvu sam bio takva sirotinja da sam gaće na štapu nosio, a kasnije u mladosti, kada sam se već bio i oženio, supruga i ja nismo znali hoćemo li imati za ručak ili nećemo. Život mi je bio jedna obična kalvarija i trebalo je sve to proći. Ni ovaj trenerski posao, koji možda izvana drugačije izgleda, nije ništa drugo nego jako malo satisfakcije, a puno razočaranja”.

Težak život u mladosti, dobar odnos s Franjom Tuđmanom te vrhunac slave koju je stekao s reprezentacijom obilježili su život Ćire Blaževića.

Uvijek šaljiv i simpatičan kakav je Ćiro znao biti tako je i na premijeri svog dokumentarnog filma jednom prilikom rekao: Na sprovodu mi kažite samo jednu rečenicu: ‘Eno ga, mrda se.

Zbogom legendo!

Tagovi: