Lubrikant – što je i kako se koristi

Ljubav i veze

Lubrikant - što je i kako se koristi

Lubrikant što je i čemu služi

Lubrikant je sredstvo u obliku gela koje se koristi u seksualnim odnosima povećavajući vlažnost intimnih područja, vagine, penisa, analnog otvora. Osnovni zadatak lubrikanta je osigurati dovoljnu vlažnost kako bi se postigao osjećaj glatkoće u situacijama kada prirodne vlažnosti na intimnim područjima nema ili je nema dovoljno.

Lubrikant nije namijenjen samo za osobe koje nemaju dovoljnu vlažnost na intimnim područjima, već je mogu koristiti sve osobe koje žele pojačati seksualni užitak. Na tržištu postoje različite vrste lubrikanta, pa se tako mogu pronaći i lubrikanti koji daju osjećaj učinka trnaca, naizmjence hlađenjem i zagrijavanjem.

Ovisno kakvu vrstu lubrikanta nabavite za svoje seksualne aktivnosti trebate pripaziti da nisu svi lubrikanti namijenjeni za korištenje uz upotrebu kondoma, te nisu svi lubrikanti namijenjeni za seksualne aktivnosti sa vibratorima, naročito vibratorima proizvedenim od silikona. Silikonski vibratori zbog svog sastojka silikona zahtijevaju lubrikante na bazi vode kako ne bi došlo do kontra efekta. Ovi gelovi vam mogu tokom seksa pružiti veliko zadovoljstvo jer svojim glavnim sastojkom aloa vera imaju i njegujuću ulogu.

Kako se koristi lubrikant

Najčešće se lubrikant koristi kod vaginalnog seksa kada vagina ne proizvodi dovoljno vlažnosti, ali i ako postoji dovoljno vlažnosti a želite pojačati seksualni užitak. Može se nanijeti na vanjski dio vagine, na penis, na kondom, ali i u unutrašnjost kondoma kako bi muškarcima koji su osjetljivi na upotrebu kondoma užitak bio pojačan.

Također, se lubrikanti mogu koristiti kod analnog seksa jer analni otvor ne proizvodi prirodnu vlažnost poput vagine, pa bi suhoća uslijed trenja mogla dovesti do boli i oštećenja analnog otvora. U seksualnim igricama masturbacija bilo da se izvode na samo ili u dvoje također se mogu koristiti lubrikanti i to na različitim dijelovima spolnih organa.

Lubrikant se može koristiti na području perineuma, područje između penisa i anusa i samo kap lubrikanta muškarcu na tom dijelu spolnog organa može pružiti vrhunski užitak u trenucima kada je blizu vrhunca. Ovaj gel može se koristiti i kod oralnog seksa samo trebate nabaviti takav gel sa okusom koji će vam odgovarati. Lubrikante možete koristiti ui prilikom masaža tijela, na primjer ako na bradavice dojke nanesete malu količinu gela nježnom masažom ćete dovesti partnericu do ludila.

Lubrikant vrste

Na tržištu, bilo na web trgovinama ili u lokalnoj drogeriji ili ljekarni možete nabaviti različite vrste lubrikanta ovisno o sastavu koji tražite. Kako smo napomenuli nisu svi lubrikanti jednaki i ne mogu se svi lubrikanti koristiti uz kondome ili vibratore od silikona. Lubrikanti se mogu podijeliti prema sastavu u tri osnovne vrste.

Lubrikant na vodenoj bazi koji uz pružanje seksualnog užitka povoljno djeluje i na kožu njegujući je može se koristiti i za vibratore od silikona. Lubrikant koji je topiv u vodi se može nakon seksualnih aktivnosti lako maknuti iz tijela što i možete pročitati u uputstvima pakiranja lubrikanta. Gel lubrikanta može biti napravljen i od silikona te takav gel daje glatkoću koja će potrajati za dugotrajne seksualne aktivnosti i neće se brzo osušiti.

Bez obzira koju vrstu lubrikanta koristili svaki trebate pravilno spremiti, odnosno ne držati na suncu i na prevelikoj temperaturi jer će tada gel izgubiti svoja svojstva. Također morate paziti i na rok trajanja kao i kod svakog proizvoda, hrane ili lijeka. Za korištenje uz upotrebu sa kondomima na pakiranju lubrikanta provjerite da li se može koristiti uz kondome.

Tagovi: