Lodoz – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lodoz - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lijek Lodoz i njegovo djelovanje

Lijek Lodoz sadrži dva glavna sastojka, bisoprolol koji djeluje kao beta-blokator i snižava krvni tlak, te hidrokloratiazid koji pomaže kod snižavanja krvnog tlaka na način da potiče izlučivanje urina. Djelovanje ovog lijeka je usmjereno na liječenje blago do umjerenog povišenog krvnog tlaka. Potreban je oprez u situacijama kada postoji alergija na neki od sastojka lijeka, kada bolujete od astme, zatajenja srca i poremećaja srčanog ritma, kod problema sa cirkulacijom u rukama i nogama, kada postoji pojačana kiselost ph u krvi. Oprez je potreban i kod osoba koje imaju bolesti jetre i bubrega, štitnjače, te niske razine kalija u krvi, kod dijabetesa, psorijaza, alergija na penicilin, te kod strogog gladovanja.

U nekim situacijama kod korištenja lijeka Lodoz ćete se trebati obratiti liječniku i posavjetovati se o nastavku terapije, na primjer kod pojave gihta, ako trebate ići na operaciju i dobiti anesteziju, ako ste trudni ili dojite, ako ste imali rak kože ili vam se pojavi neka lezija na koži, u slučaju slabljenja vida ili bolova u očima, te ukoliko se pojave problemi s disanjem i plućima.

Nuspojave lijeka Lodoz

Nuspojave se mogu pojaviti ukoliko se lijek Lodoz istovremeno troši uz neke druge lijekove pa može doći do neželjenih štetnih reakcija između lijekova. Stoga trebate informirati liječnika koji vam propisuje lijek Lodoz o svim lijekovima koje trošite trajno ili povremeno. To se odnosi na lijekove za liječenja psihijatrijskih stanja i poremećaja na bazi litija, te kod lijekova za angine pektoris, i drugih lijekova za smanjivanje visokog krvnog tlaka.

Nuspojave se mogu pojaviti i kod predoziranja lijekom pa može doći do pada krvnog tlaka, usporenog srčanog ritma, mučnine, omaglice, pad šećera u krvi i problemi s disanjem. U slučaju predoziranja potrebno je javiti se hitno liječniku i ponesite sa sobom ovaj lijek kako bi na hitnoj znali s čime ste se predozirali. Lijek ne utječe na kognitivne sposobnosti i koncentraciju za sposobnost upravljanja vozilima i radu na strojevima.

Česte nuspojave u terapiji ovim lijekom su utrnulost i hladnoća u udovima, glavobolje, omaglice, umor, a mogu se pojaviti i probavni problemi poput zatvora, proljeva, povraćanja i mučnina.

Iskustva u terapiji lijekom Lodoz

Iskustva osoba koje su bile ili još uvijek jesu na terapiji lijekom Lodoz su različita jer se kod nekih javljaju niz nuspojava, dok se kod drugih javljaju blage nuspojave koje nestaju nakon tjedan, dva od početka terapije. Neke osobe koje su nastojale prekinuti terapiju ovim lijekom su osjetile nuspojave jače nego druge koje su u dogovoru s liječnikom postepeno smanjivali dozu i na taj način prestali s korištenjem lijeka.

Iskustva su nekih osoba u terapiji lijekom Lodoz da im se pojavila slabost u mišićima, grčevi i osjećaj opće slabosti. Neki su osjetili usporen rad srca, te pogoršanje postojećeg zatajenja srca, ali i pad krvnog tlaka kod naglog ustajanja. Osobe koje imaju astmu ili kroničnu bolest bronhitisa osjetili su pogoršanje astme i bronhitisa.

Kod nekih se osoba povećala razina kreatinina i ureje u krvi, te su neki imali i abdominalnih problema, pojavila se povećana razina masnoća u krvi, kolesterola, povisio se šećer u krvi, no i mokraćne kiseline u krvi su kod nekih osoba porasle, kao i jetreni enzimi koji su ukazivali na hepatitis i žuticu.


Tagovi: