Linex probiotik kako se pije

Linex probiotik kako se pije

Linex probiotik se pije uz jelo

Nezdrava hrana, stres, nedovoljno kretanja, puno lijekova za neke druge bolesti, naročito antibiotici mogu narušiti crijevnu mikrofloru i taj poremećaj se naziva disibioze, a simptomi su mučnina, zatvor, proljev, nadutost, bolovi u trbuhu. Linex probiotik se pije uz jelo koje pospješuje njegovu učinkovitost, ako istovremeno pijete antibiotike, linex uzmite 2 - 3 sata prije antibiotika i nikada ga ne uzimajte s alkoholom ili raznim vrućim napitcima (kava, čajevi, kakao, vrući kompot ili vrela juha).

Linex probiotik odrasli i djeca starija od 12 godina uzimaju jedanput do triputa dnevno, a djeci mlađoj od 12 godina sadržaj iz kapsule ili zdrobljenu tabletu treba razmutiti u vodi i tako im dati. Dojenčadi i maloj djeci do dvije godine se obično prepisuje linex u prahu i to 1 - 2 puta dnevno. Linex u kapsulama se ne daje ni osobama koje imaju poteškoće s gutanjem. Linex uspostavlja, regulira i održava narušenu mikrofloru i prevencija su kod uzimanja antibiotika.

Linex probiotik je lijek koji sadrži mikroorganizme

Ovaj lijeke postao lijek izbora za prevenciju proljeva, nadutosti i sličnih probavnih tegoba. Linex probiotik je lijek koji sadrži mikroorganizme, korisne mliječno kisele bakterije koje prirodno žive u tankom i debelom crijevu, akoje stradaju od neurednog života, stresa, neredovite i nezdrave prehrane i antibiotika. No, one održavaju lužnato kiselu ravnotežu probavnog trakta, upravljaju djelovanjem enzima na probavu, tjeraju i izbacuju iz tijela štetne bakterije održavaju imunološki sustav, utječu na pokretljivst crijeva i na njihovo redovno pražnjenje.

Linex probiotik je dodatna, često i preventivna terapija za probavne i crijevne tegobe. No, kao i svaki lijek ima i neka upozorenja, ne smijete ga uzimati ako ste alergični na njega, ako ste u riziku od perforacije u probavnom sustavu, ako imate opstrukciju pražnjenja crijeva. Oprez je potreban ako imate povišenu temperaturu (38°C), ako u stolici imate krvi ili sluzi, ako imate proljev duže od dva dana, kod teškog proljeva sa dehidracijom i gubitkom na težini, teže kronične bolesti i jake bolove u trbuhu.

Linex probiotik se može uzimati cijelo vrijeme dok traju simptomi

Važno je kod ovakvih probavnih tegoba piti puno tekućine kako bi se nadoknadili elektroliti izgubljeni proljevom i kako bi se izbjegla dehidracija. Linex probiotik se može uzimati cijelo vrijeme dok traju simptomi, no dojenčadi i maloj djeci ga treba davati pod liječničkim nadzorom. Ako imate dijabetes, teže autoimune bolesti, HIV, bolesti krvožilnog sustava i druga teška stanja prvo se konzultirajte sa svojim liječnikom. Onkološki bolesnici se također trebaju savjetovati sa svojim liječnikom prije uzimanja linexa.

Linex probiotik se ne preporučuje ni trudnicama i ženama koje doje, a nema ni podataka o interakcijama s drugim lijekovima, pa pratite eventualne takve interakcije. U sastavu lijeka su glukoza, saharoza i fruktoza pa dijabetičari moraju redovito kontrolirati razinu šećera u krvi ako uzimaju ovaj lijek. Uvijek linex uzimajte prema uputi liječnika, ako zaboravite uzeti lijek nemojte uzimati duplu dozu, pričekajte sljedeće vrijeme za uzimanje lijeka i samo nastavite s jednom tabletom, a ako se predozirate, javite se svom liječniku.


Tagovi: