Lexilium tablete (1,5, 3, 6 mg) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Lexilium tablete (1,5, 3, 6 mg) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Lexilium i za što se koristi?

Lexilium kao lijek sadrži u sebi djelatnu tvar imenom bromazepam, što znači da on pripada u skupinu lijekova koji se nazivaju benzodiazepini. Navedeni lijek se koristi kod odraslih osoba, točnije bolesnika u liječenju izrazito teške tjeskobe. Lexilium je lijek za smirenje. Lijek se propisuje na kratki vremenski period, i liječenje najčešće traje do 8 tjedana. Što morate znati prije uzimanja navedenog lijeka? On se ne bi smio uzimati ako ste: Alergični na navedenu skupinu lijeka ili određeni sastojak lijeka, ako imate bolest vezanu za slabost i umaranje mišića, ako imate problema s disanjem, ako imate oštećenje jetre, ako imate problema s disanjem kod spavanja.

Prije uzimanja lijeka morate se obavezno posavjetovati sa svojim liječnikom. Upozorenja i mjera opreza se odnose na osobe koje imaju bolesti bubrega, jetre, pluća, ako imaju duševne poremećaje, ako redovno konzumiraju alkohol ili određenu drogu, ako postoji neki oblik ovisnosti. Isto tako uz navedeni lijek dolazi uputa o lijeku u kojemu stoje sve bitne informacije vezane za lijek koju je bitno sačuvati uz lijek. U slučaju bilo kakvih dodatnih pitanja obratite se svome liječniku ili ljekarniku koji vam mogu objasniti sve što vas zanima o lijeku.

Kako Lexilium djeluje i koje su njegove nuspojave?

Naveli smo kako je glavni sastojak Lexilium lijeka bromazepam. Njegovo djelovanje je srednje, ali ima naglašeno anksiolitičko, pomalo i hipnotično kao i miorelaksantno i antikonvulzivno djelovanje. Što ovo znači? Lexilium uklanja emocionalne poremećaje i isto tako uklanja i somatske reakcije kod osobe. Da li navedeni lijek ima nuspojave? Odgovor je naravno, kao i kod svakog lijeka, ali one se ne moraju manifestirati kod svakoga. Kod osjetljivih pacijenata koji uzimaju veće doze mogu se pojaviti sljedeće nuspojave: Pospanost, vrtoglavica i ataksija.

Kod drugih se može pojaviti glavobolja, mučnina i povraćanje, slabost i osjećaj razdražljivosti. Kod predoziranje može se pojaviti sedacija, dezorijentacija, letargija pa čak i koma. Kod dugotrajne uporabe lijeka može se pojaviti osjećaj ovisnosti o lijeku, što znači da se javlja osjećaj tolerancije na fizičkoj i psihičkoj bazi. Popis ostalih rjeđih kao i nepoznatih simptoma možete pronaći u uputstvu o lijeku koji dolazi u pakiranju. U slučaju da primijetite neku određenu nuspojavu važno je u što kraćem roku kontaktirati svojeg liječnika ili ljekarnika.

Gdje kupiti Lexilium i po kojoj cijeni?

Navedeni lijek dolazi u obliku tableta od 1,5 mg, 3 mg ili 6 mg. Lexilium se dobiva na liječnički recept, što znači da je odgovor na pitanje gdje kupiti u ljekarnama. Sama cijena navedenog lijeka je 14,81 kuna za pakiranje od 30 tableta od 1,5 mg. Kako uzimati Lexilium? Navedeni lijek se uzima točno onako kako je propisao liječnik ili ljekarnik. Doziranje je u početku nisko, i ono se postepeno povećava po potrebi. Liječnici pretežito idu na opciju da se lijek uzima na kraći vremenski period. Lijek se uzima s čašom vode.

Navedeni lijek je bitno čuvati izvan dosega djece, i ne smije se koristiti nakon što mu prođe rok isteka koji je otisnut na samoj kutiji. Sami lijek ne zahtijeva posebne uvjete čuvanja, bitno je jedino čuvati ga na sigurnom mjestu. Sve informacije o navedenom lijeku dolaze u uputama o lijeku, ili informacijama za bolesnike koja se nalazi u svakom pakiranju navedenih tableta. Bitno je slijediti upute liječnika kako bi liječenje bilo uspješno, i isto tako je važno pročitati cijelu uputu o lijeku prije nego se on krene uzimati.


Tagovi: