Leasing bez kreditne sposobnosti

Financije

Leasing bez kreditne sposobnosti

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 29.11.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Je li moguć leasing bez kreditne sposobnosti?

Leasing dolazi od engleske riječi “lease” što više manje znači najam, a pojam leasinga se u Hrvatskoj javlja tek u 90ima kada se odmah i brzo počinje širiti. Leasing bez kreditne sposobnosti ne možemo objasniti dok ne pojasnimo što znači leasing. Kako je leasing brzo prevladao kao model u društvu, bilo je potrebno brzo ga i zakonski regulirati, što je ostvareno Zakonom o leasingu. Leasing možemo smatrati i gledati na njega kao i na kredit, no postoji jedna razlika. Kada kreditom otplaćujemo nešto, to ulazi pod naše vlasništvo, dok u leasingu to nije slučaj, već je stvar u vlasništvu leasing društva, a mi pomoću ugovora s tim društvom ostvarujemo pravo da to koristimo. Operativni leasing razlikuje se od financijskog koji pri isteka roka plaćanja naknade za korištenje daje i opciju otkupa te stvari po nižoj cijeni. Dakle, prema ovome što smo rekli, leasing bez kreditne sposobnosti nije moguć baš kao što nije moguće ni preuzeti kredit bez kreditne sposobnosti.

Leasing bez kreditne sposobnosti nije isplativ društvu koji izdaje leasing.

Ako se obvežete na leasing, obvezujete se na plaćanje mjesečne naknade leasing društvu. Dakle, leasing bez kreditne sposobnosti jednostavno nije moguć – morat ćete da biste ostvarili leasing imati barem neka osnovna primanja, odnosno pozitivne bilance kako bi se društvo koje Vam daje stvar na korištenje moglo upustiti u tako nešto. Leasing bez kreditne sposobnosti nije ništa drukčiji od kredita bez kreditne sposobnosti, u smislu da i jedan i drugi ugovor obvezuje Vas na plaćanje nekakve naknade odnosno rate. Da biste ostvarili leasing, društvo će Vas tražiti Vaše osobne podatke, ali i podatke o Vašim primanjima, kao i sva Vaša trenutna kreditna zaduženja. Morat ćete imati pozitivnu bilancu zajedno sa svim Vašim kreditnim rashodima i ostalome kako bi ostvarili pravo na leasing, odnosno kako bi društvo opravdalo davanje leasinga. Bez kreditne sposobnosti, tako nešto neće biti moguće stoga ukoliko gledate kako ostvariti leasing, budite sigurni da za njega morate biti kreditno sposobni.

Leasing bez kreditne sposobnosti i ugovor o leasingu: što sve treba sadržavati?

Oni koji mogu ostvariti leasing i kreditno su sposobni mogu se upustiti u leasing. Leasing bez kreditne sposobnosti nije moguć, no ako ste kreditno sposobni, pitanje je što sve taj ugovor sadrži? Kada potpisujete ugovor o leasingu, u njemu stoje sve standardne informacije poput: naziva, datuma sklapanja ugovora i roka trajanja ugovorne obveze. Zakon o leasingu nalaže da se svaki ugovor mora sklapati u pismenom obliku i sadržavati navedene informacije. Također je bitno da predmet leasinga mora biti precizno određen (njegova vrijednost, kao i opis predmeta). Također je nužno navesti ukupnu sumu koja se treba platiti i kako je ona raspoređena u ratama. Naravno, upravo radi ovog dijela ugovora, jasno je da leasing bez kreditne sposobnosti nije moguć. Osim toga, isto tako ugovor mora sadržavati odredbe o prijevremenom raskidu ugovora. Leasing društvo također može poništiti ugovor ukoliko je obveznik propustio platiti dvije rate društvu. Upravo zato, za leasing Vam treba kreditna sposobnost.

Tagovi: