Laneno ulje kao pomoć pri gubitku kilograma

Laneno ulje kao pomoć pri gubitku kilograma

Laneno ulje kao pomoć pri gubitku kilograma

Laneno ulje dokazano pomaže u skidanju kilograma. Ulje lana naročito je djelotvorno u sagorijevanju masnoća, ali isto tako pruža osjećaj sitosti te je djelotvorno i za rješavanja viška tekućine. Ulje lana poboljšava probavu. Sposobnost lana da sagorijeva masnoće zasniva se na omega-3 masnim kiselinama i antioksidansima koje sjemenke lana sadrže u velikim količinama. Riječ je o esencijalnim masnim kiselinama esencijalnim za vaše tijelo, koje ubrzavaju razgradnju masti dobrom stimulacijom anaboličkih hormona koji pomažu metabolizmu da sagori kalorije.

Nutricionisti su doveli u vezu pad konzumacije omega-3 masnih kiselina s povećanom pretilošću. Omega-3 masne kiseline koje sadrži laneno ulje važne su i za stabilizaciju dijabetesa i za snižavanje razine lošeg kolesterola. Navedene masne kiseline pomažu u održavanju mišićne mase tijekom dijete. Znajući da mišići troše najviše kalorija, samo održavanje mišićne mase garantira povećanu potrošnju viška kalorija. Postepena potrošnja viška kalorija preduvjet je za gubitak viška kilograma za sve ljude, bez obzira na spol i dob.

Laneno ulje kao pomoć pri gubitku kilograma zahvaljujući toplim vlaknima

Laneno ulje osim što sadrži omega-3 masne kiselina, sadrži i topiva vlakna koja pomažu u održavanju osjećaja sitosti dulje vrijeme. Naime, topiva vlakna upijaju vodu i zbog toga povećavaju svoj volumen te tako "zbunjuju" mozak o količini hrane u želucu. Nadalje, sjemenke lana su sluzave sjemenke, poput chia sjemenki ili ljuske psylliuma. To znači da u dodiru s vodom oslobađaju viskozni gel koji oblaže želudac i naglašava osjećaj sitosti. Ovaj osjećaj pomaže u izbjegavanju prejedanja, odnosno utječe na umjerenu konzumaciju hrane tijekom obroka.

Vlakna koja sadrži laneno ulje također igraju ulogu u stabilizaciji šećera u krvi, što sprječava skokove šećera, nakon čega slijede skokovi inzulina, a zatim niske razine šećera koje dovode do gladi i želje za slatkom hranom. Vlakna omogućuju i savršenu probavu uz blagi laksativni učinak, što ima važnu ulogu u prehrani. Olakšavaju crijevni tranzit, ne izazivajući iritaciju crijevne sluznice. Najvažnija činjenica vezana uz vlakna je ta što održavaju stabilnu razinu šećera u krvi.

Laneno ulje kao pomoć pri gubitku kilograma, dodatne informacije

Laneno ulje je izvrstan dodatak svakodnevnoj prehrani. Bogato je esencijalnim hranjivim tvarima i njegova konzumacija garantirati će vam adekvatnu količinu vitamina, minerala i elemenata u tragovima. Dobra stvar je i ta što ulje lana ima nisku gustoću energije, odnosno ima malo kalorija. Mnoge dijete za mršavljenje dovode do mnogih zdravstvenih problema jer se njima ne unosi dovoljno esencijalnih tvari. Stoga, konzumacija lanenog ulja vam mora biti normalna kada se odlučite na gubitak kilograma.

Zahvaljujući hranjivim tvarima u ulju lana, tjelesna tkiva se bolje dreniraju, detoksiciraju i liječe protiv upala, od kojih su neke odgovorne za celulit. Osim za gubitak kilograma laneno ulje je dobro i za očuvanje kože. Ulje lana možete konzumirati kao dodatak raznim salatama ili zdravim napitcima. Ako vam ulje predstavlja skupu varijantu lana, uvijek možete lan konzumirati kao sjemenku. Konzumacijom ulja ili sjemenki možete biti sigurni da ćete dobiti sve hranjive i esencijalne tvari koje lan kao biljka sadrži


Tagovi: