Ladiomil – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ladiomil - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ladiomil - sastojci i djelovanje

Ladiomil su vam antidepresivi koji vam se koriste kod liječenja ne samo depresije, već se ujedno može koristiti kod tretiranja anksioznosti, agitacije i psihomotorne retardacije kod pacijenta. Ladiomil se bazira na maprotilinu i teoretičkom antidepresivu koji pomaže kod pacijenta u smanjenju simptoma depresije i drugih sličnih psihičkih stanja. Već se dugo ovaj lijek koristi kod tretiranja depresije i drugih stanja, te se pokazalo kao veoma uspješnim. Ovaj lijek u sebi sadrži i druge pomoćne tvari, kao što su to laktoza hidrat, kalcijev fosfat, kukuruzni škrob, bezvodni koloidni silicijev dioksid, želatina, magnezijev, stearat, talk, hipromeloza, titanijev dioksid, polisorbat, žuti i crveni željezov oksid. Takav učinak na serotonin ne ispoljava. Ovaj lijek posjeduje slabi do umjereni afinitet na središnje alfa 1 adrenergične receptore, umjereni antikolinergični učinak i naglašeni inhibitorni učinak na H1 receptore. Također se smatra da su promjene funkciomnlamnog odgovora neuroendokrinog sustava tokom liječenja također uključeni u mehanizam djelovanja sastojka maprotilina.

Ladiomil - primjena i nuspojave

Ladiomil se dozira na temelju toga kakvo je stanje bolesnika i što je točno prepisao terapeut. Dok se dnevne doze lijeka mogu smanjivati, večernje doze se mogu povećati, ili se može primijeniti samo jedna dnevna doza. Terapijski učinak se treba započeti s nižom dozom koja je učinkovita, te ako se tokom liječenja simptomi povuku odnosno smanje, onda se može i sama doza smanjiti. Ukoliko se simptomi pogoršaju, onda se doza mora povećati. Ladiomil tablete se uvijek uzimaju uz dovoljno tekućine, preferirano uz čašu vode. Za blagu do umjerenu depresiju se primjenjuje jedna tableta od 25 miligrama 1 do 3 puta na dan, ili do 25 do 75 miligrama jednom na dan tokom najmanje 2 tjedna. Najviša dnevna doza može biti do 150 miligrama. Za tešku depresiju se primjenjuje 25 mg tableta 3 puta na dan, ili 75 miligrama jednom na dan. Kod starijih bolesnika se primjenjuje početna doza od 25 miligrama na dan, no može se povisiti do maksimalnih 75 miligrama. Neke od nuspojava mogu biti nervoza, nesanica, tjeskoba, agitacija, pospanost, tremor, vrtoglavica, suhoća usta, zamagljen vid, opstipacija, mučnina, slabost, glavobolja, umor, žutica, pretjerano znojenje, crvenilo lica, alopecija, učestalo mokrenje te porast ili smanjenje tjelesne težine.

Ladiomil - cijena i iskustva

Ladiomil tablete se mogu kupiti jedino u ljekarnama i to uz recept od vašeg doktora. Ladiomil tablete se mogu kupiti u planiranju od 30 filmom obložene tablete u težini od 25 miligrama. Kod primjene lijeka, potrebno je tabletu popiti uz času vode. Bitno je čuvati ove tablete dalje od dohvata male djece. Čuvajte tablete na sobnoj temperaturi do 25 stupnjeva. Tablete se ne smiju koristiti nakon što im je istekao rok trajanja koji je naveden na kutiji. Ukoliko ne znate kako koristiti tablete i u kojoj dozi, savjetujte se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom. Cijena ovog lijeka je jednaka u svakoj ljekarni, te se kod kupovine ovog lijeka mora položiti koji vam je dao vaš terapeut ili obiteljski doktor. Cijena lijeka je veoma pristupačna. Iskustva mnogobrojnih bolesnika su više nego pozitivna te su kroz par tjedni primijetili značajne promjene na sebi, i osjećaju se bolje nego ikada, te preporučuju ovaj lijek drugima.


Tagovi: