Krediti za mlade

Financije

Krediti za mlade

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:56
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti za mlade do koje dobne granice

Krediti za mlade su zapravo krediti namijenjeni radno sposobnoj mlađoj populaciji. Banke u svojoj ponudi imaju posebnu kategoriju kredita kojima mladim osobama nude odobravanje u velikoj mjeri stambenih kredita, ali i ostalih gotovinskih nenamjenskih kredita. Upravo stoga jer mladi žele započeti svoj samostalni život neovisno od obitelji stvoriti dom u svojoj prvoj nekretnini.

Dobna granica ovisi od bankovne institucije do vrste kredita, uglavnom se uzima dobna granica od oko tridesetak godina, pa čak i do četrdesetpete za kategoriju krediti za mlade.

Vrlo često mlađi od tridesetak godina teško dolaze do posla pa ili rade povremene poslove ili su nezaposleni u potrazi su za kreditom kako bi realizirali možda neku poslovnu ideju samozapošljavanja ili samo pokrivanja troškova za egzistenciju. Specifičnost ovih kredita je da se odobravaju bez dodatne papirologije ukoliko mlada osoba nije zaposlena, a iznos kredita ne prelazi 75000 kuna i rok otplate nije duže od 5 godina. Dobna granica kod ovih kredita ima široku lepezu, sve ovisno koji tip kredita se diže, koji je iznos, rok otplate te kreditna sposobnost mlade osobe.

Krediti za mlade prema namjeni kredita

Krediti za mlade mogu biti različitih namjena, kao i za ostale dobne skupine koji žele dizati kredite. Međutim, specifično je da mlađa populacija ukoliko planira kupiti svoju prvu nekretninu za svrhu stanovanja umjesto plaćanja podstanarstva radije diže stambeni kredit za rješavanje svog stambenog pitanja.

Danas postoje mogućnosti subvencioniranja stambenog kredita za mlade, gdje država ili grad u koje mlada osoba kupuje nekretninu subvencionira otplatu kredita na neki određeni rok i na taj način se stimuliraju mlade osobe da kupuju nekretnine za stanovanje.

Osim stambenih kredita, krediti za mlade mogu biti i gotovinski, odnosno nenamjenski krediti koje mladi mogu dobiti jer im je potreban novac bez da banci daju dokaze za što im je novac potreban. To može biti neko putovanje, otvaranje nekog poslovanja, otplata studentskog financiranja, pokrivanje nekog izvanrednog troška, kupovina automobila i slično.

Kao i kod drugih dobnih skupina i kod mladih veliku ulogu igra kreditna sposobnost, kreditna opterećenost i mogućnost otplate kredita. Krediti koji se odobravaju mladima koji nemaju stalno zaposlenje iako se ne traže dodatne papirologije, no kod većih iznosa velika je mogućnost traženje osiguranja naplate kredita.

Krediti za mlade uvjeti kredita

Krediti za mlade imaju vrlo slične uvjete kao i druge dobne skupine koje imaju slične kreditne sposobnosti. Mladi se stimuliraju od strane banaka i države da uzimaju stambene kredite jer kad se jednom odluče na zasnivanje vlastite obitelji stambeno pitanje će im biti prioritet.

Uvjeti koji se daju mladima za dizanje stambenih kredita mogu biti povoljniji s obzirom da je namjena kredita za kupovinu prve nekretnine u obliku stimulirajućih kamatnih stopa koje su povoljnije od tržišnih. Ovisno od bankovne institucije jedne do druge banke određuju uvjete svojim klijentima, ali isto tako i svojim potencijalnim klijentima. U većini slučajeva kamatne stope za stambene kredite se kreću od 2 do 4 posto.

Rokovi otplate kao još jedan od uvjeta ovisi o kreditnoj sposobnosti mlade osobe, ali i o iznosu samog kredita. Mali iznosi na primjer 1000 kuna svakako se ne mogu otplaćivati 25 godina. Krediti za mlade mogu imati osiguranja naplate kredita kao što su hipoteka, do zadužnica, ali i jamaca i sudužnika.

Tagovi: