Krediti u inozemstvu za hrvatske građane

Financije

Krediti u inozemstvu za hrvatske građane

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

300 kn (39,82 €) 10000 kn (1.327,23 €)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Ponedjeljak 03.10.2022 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 3000 kn (
398,17 ) na maksimalan rok do 30 dana!


Prednosti za stare (postojeće korisnike):
nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 6.000,00 kn (796,34 €) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 6.104,40 kn (810,19 €), uz EKS 7,26%, iznos Premije 104,40 kn (13,86 €) te iznos mjesečne rate 1.220,88 kn (162,03 €) (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 15 dana. Maksimalni period otplate kredita: 365 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,61%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Krediti u inozemstvu za hrvatske građane, potražnja za kreditima

Prema posljednjim istraživanjima provedenima u Hrvatskoj vezano za kredite, hrvati se sve manje zadužuju. Razlozi su očito nastala kriza i porasta kamata. Hrvati su se okrenuli internetu i brzim pozajmicama za brzi novac ako je potrebit. Još jedna vijest koja je razveselila mnoge je dakako mogućnost dizanja kredita u inozemstvu. Razlog veselju su svakako pridonijele vijesti o nižim kamatama. Iako krediti u inozemstvu za hrvatske građane nisu nova vijest, postoje zadnjih godina, mnogi nisu razmišljali o ovom načinu financiranja dok nije nastupila kriza. Da li su krediti u inozemstvu za hrvatske građane zaista drugačiji i povoljniji? Istina je da se i dalje svaki potencijalni klijent analizira, tj. Gleda se i dalje njegova kreditna sposobnost. Hrvatske banke ističu kako strani krediti nisu ništa povoljniji nego kod nas. Svaki klijent se i dalje mora analizirati, a kamatne stope se formiraju po rizičnosti zemlje iz koje se diže kredit. Primjerice, građani Njemačke i građani Hrvatske nemaju iste kamatne stope.

Krediti u inozemstvu za hrvatske građane, usporedba ponude

Činjenica stoji da zemlje članice EU nude manje kamatne stope nego Hrvatska, i upravo je to razlog zašto krediti u inozemstvu za hrvatske građane zvuče privlačno. Kao i kod nas, prije odluke o podizanju kredita bilo bih poželjno da napravite usporedbu ponuda. Također, prije bilo kakvog potpisivanja ugovora o kreditu, davatelj kredita vam mora dati standardni dokument zvan Obrazac standardnih informacija o kreditu, on se odnosi na potrošače u Europskoj uniji. Što navedeni obrazac sadrži? Sadrži redom; glavne značajke vašeg ugovora, iznos kredita i troškove koje dolaze uz njega, efektivnu kamatnu stopu koja prikazuje troškove, kamate, provizije, poreze i ostale naknade. Broj kredita, učestalost plaćanja i iznos rata, i napomenu o važnim pravnim aspektima. Ovim načinom možete usporediti više stranih kredita i napraviti odluku. Kada dižete kredit u banci članice EU-a morate imati na umu sljedeće stvari, banke koje nemaju prebivalište u Hrvatskoj mogu biti nesklone davanju kredita, ista nesklonost postoji prema ljudima koji nemaju prebivalište u zemlji gdje je banka. Nažalost, banke mogu određivati takva ograničenja, ali ne smije diskriminirati građane Europske unije. Krediti u inozemstvu za hrvatske građane nije lagan proces.

Krediti u inozemstvu za hrvatske građane, zaključak

U zaključku da li su krediti u inozemstvu za hrvatske građane bolja opcija? Nažalost upitno je radi svih zakonskih regulativa koje vi morate prolaziti kako bi opće mogli razmatrati kredit u stranoj zemlji. Građani članice Europske unije nisu nikako jednaki u pravima i obvezama prema financijskim institucijama, i to osobito građani Republike Hrvatske. Hrvati plaćaju veće kamate od ostalih zemalja, iako imamo manja primanja od drugih zemalja koje su dio EU. Primjerice, građanin u Austriji može podići kredit u vrijednosti 30. 000 eura na 7 godina u banci koja je prisutna na Austrijskom i Hrvatskom tržištu, otplata će iznositi 407, 61 eura, dok građan Hrvatske će otplata biti veća u iznosu od 456, 00 eura. Krediti u inozemstvu za hrvatske građane možda i nisu tako isplativi kako ste mislili da jesu. Zašto dolazi do takvih razlika u plaćanju? Iako smo članica EU-a, neka prava još nisu izjednačena i to se osobito vidi u slučaju banaka.

Tagovi: