Što je m token

Što je m token

M token aktivacija

M token se danas opisuje kao potpuna zamjena za fizički token, i on je dostupan svim korisnicima mobilnih bankovnih aplikacija. Riječ je o besplatnoj usluzi banke koja će se koristiti kako bi se identificirao korisnik prilikom prijave u svoje online internet bankarstvo, prilikom prijave za sustav e-Građani, za online kupnju i za potvrdu naloga vezanog za internet bankarstvo. Kako se aktivira m token? Potrebno je otvoriti račun u odabranoj banci, ispuniti pristupnicu, ispunjenu pristupnicu predati na šalteru banke, preuzeti mobilnu aplikaciju odabrane banke preko trgovine aplikacijama, preuzeti aktivacijski kod i aktivirati token s unosom aktivacijskog koda.

Zašto je poželjno aktivirati navedenu uslugu? Prednosti usluge su svakako dostupnost i sama praktičnost. Ako posjedujete pametni telefon koji ima iOS ili Android operativni sustav, tada će vaš token uvijek biti s vama u džepu. Osim za online kupnju, navedeni token također možete koristiti i za prijavu na na vaše internet bankarstvo i za sigurno identifikaciju putem kontakt centra banke. Ugovaranje ove usluge besplatno je za sve klijente i otvaranje se ne naplaćuje.

M token korištenje

Kada se spominje m token, mnogima prvo na pamet pada mobilno ili m bankarstvo. Mobilno bankarstvo je svakako najnoviji trend u svijetu razvoja elektroničkog bankarstva i ono omogućuje plaćanje putem naših mobilnih telefona, tableta te drugih smart uređaja koji su opremljeni s odabranim softverom za mobilni pristup internetu. Ovakvom mobilnom tehnologijom banke svojim klijentima omogućuje bolju kontrolu nad vlastitim transakcijama, a najveća prednost je svakako mobilnost, trenutno povezivanje s bankom i jednostavno korištenje usluge.

U posljednje vrijeme sve više banaka se okreče mobilnom bankarstvu, što je savršena opcija za sve klijente koji nemaju vremena za hodanje i čekanje po bankama. M token se dobiva automatski nakon instalacije određene aplikacije za odabranu banku, i tako se ostvaruje niz pogodnosti prilikom korištenja. Osim samog prijenosa novca i drugih novčanih transakcija, korisnici aplikacije moći će pristupiti i svim svojim bankarskim uslugama, moći će potražiti najbliži bankomat ili najbliže poslovnice, moći će se informirati o tržišnim kamatnim stopama ili burzovnim izvješćima i još mnogo toga.

M token prednosti korištenja

Navedeni m token se koristi za identifikaciju korisnika i za potvrdu o izvršavanju transakcija. Njime se možete koristiti ako se želite prijaviti u online bankarstvo putem interneta, ako želite kupovati preko interneta, ili ako se želite prijaviti u sustav e-Građani. Ova usluga većini korisnika omogućuje: Fleksibilnost - nalazi se u mobilnom uređaju, što znači da e banci, internetskoj kupovini ili e-Građanu možete pristupiti doslovno bilo kada i bilo gdje. Možete također slati i devizne doznake u inozemstvo putem odabrane e banke.

Također možete na brz i jednostavan način potpisati određen nalog u e banci. Usluga vam također omogućuje i sigurno plaćanje. Za m token morate imati mobilni uređaj s iOS ili Android sustavom i pristup internetu. Prednosti navedene usluge su sljedeće: Dostupnost kao i ušteda - usluga je besplatna za sve klijente određenih banaka. Praktičnost - omogućuje korisnicima sigurnu internet kupovinu, korištenje bankovne online usluge i prijavu u sustav e-Građani. Sigurnost - Token se može pokrenuti samo putem unosa pina na mobilnoj aplikaciji, a pin zna samo korisnik.


Tagovi: