Koliko traje nadogradnja kose

Koliko traje nadogradnja kose

koliko traje nadogradnja kose - postavljanje

To koliko traje nadogradnja kose, te koliko traje njeno postavljanje, točnije umetanje, ovisi o tipu nadogradnje koju ste za svoju kosu odabrali. Postoje različiti tipovi nadogradnje kose, a najpopularniji od njih su nadogradnja kose uz pomoć kopčica, mikro umetanja, lijepljenja, ušivanja i pomoću ljepljivih traka. Nadogradnja kose pomoću kopčica poznatija kao clip-in ekstenzije ili ekstenzije na klipse, je najlakši način nadograđivanja kose i najmanje se u tom procesu kosa oštećuje jer su to samo kopčice pomoću koji se umjetna kosa pričvršćuje na vašu kosu i taj proces traje kratko.

Ekstenzije koje se ušivaju u kosu se stavljaju na kosu nakon što se vaša prirodna kosa uplete u sitne pletenice, zatim ih se doslovce ušiva u te pletenice i proces stavljanja traje dulje jer je potrebno precizno ušiti umjetnu kosu. Takav način nadogradnje kose je najtrajniji i najmanje se mogu primijetiti takve ekstenzije. Ekstenzije se mogu lijepiti na kosu ili se mikro karičicama mogu pričvrstiti za male pramenove vaše kose, pomoću alata za kosu zagrijavanjem ili pomoću metalnih prstena.

Takve ekstenzije najviše oštećuju kosu, no nisu jednokratne i može ih se iznova koristiti, no njihovo stavljanje može potrajati jer se radi pramen po pramen, također ovisi o tome koliko ekstenzija se odlučite umetnuti. I to je bitno kod toga koliko traje nadogradnja kose. Ekstenzije koje se učvršćuju ljepljivom trakom, ta traka se ekstenzijom stavlja na vašu kosu pa se lijepi kosa, te se na nju stavlja nova ekstenzija sa trakom, taj proces traje kraće no prethodno navedena dva načina.

Koliko traje nadogradnja kose nošenje

Nakon što ste saznali koliko traje nadogradnja kose, točnije proces umetanja ekstenzija za svaki tip, evo koliko svaki od ovih tipova ekstenzija možete nositi. O tome koji tip nanošenja ekstenzija odaberete, ovisit će i vrijeme tokom kojeg ćete moći nositi te ekstenzije. Ekstenzije sa clip-in kopčama možete staviti i skinuti kada god želite, no najbolje je skinuti ih tokom pranja kose i spavanja.

Takve ekstenzije možete sami ili uz pomoć vašeg frizera održavati, prati, bojati. Koristiti ih možete iznova sve dok se ne unište i ne prorijede iz nekog razloga. Također, sintetičke ekstenzije traju nekoliko mjeseci, a ekstenzije od ljudske kose mogu trajati i do jedne godine ako se o njima brinete pravilno. Isto tako, koliko traje nadogradnja kose ovisi o vama i vašoj kosi, koliko brzo vaša kosa raste, te je li ju potrebno bojati iznova, jeste li slučajno iščupali koju ekstenziju i slično, toliko ćete puta u tom periodu morati obnavljati i skidati pa stavljati nadogradnju.

Ekstenzije nanesene ljepilom i ljepljivom trakom mogu trajati i do 8 tjedana, a ušivane ekstenzije bi se trebale mijenjati svakih osam tjedana dok ekstenzije stavljene pomoću mikro karika mogu se koristiti i do četiri mjeseca, ali će ih biti potrebno svaka dva do tri mjeseca skidati i ponovno stavljati ovisno o tome koliko brzo vaša kosa raste.

Koliko traje nadogradnja kose skidanje

To koliko traje nadogradnja kose ovisi o tipu ekstenzija i vrsti nadograđivanja koja se koristi. Imajte na umu to i kod održavanja kose i ekstenzija. Skidanje ekstenzija koje se pričvršćuju pomoću kopčica traje svega par sekundi, ovisno o tome koliko kopčica morate otkopčati. Ali kada se radi o drugima tipovima nadogradnji i skidanja istih, to ovisi o tipu, o tome radite li to sami kod kuće ili vam to radi frizer u salonu te broju umetnutih ekstenzija i pramenova zahvaćenih njima.

Ekstenzije koje su umetnute pomoću mikro karika, ovisno o tome kakve su, skidaju se otpuštanjem početka ekstenzija koje su pričvršćene za vašu kosu. Ako je pričvršćena metalnim krugom, tada se mora otpustiti mehanički potrebnim priborom, kliještima, a ako je pričvršćena na primjer keratinom ili slično potrebno ih je skidati posebnim gelom i sredstvom za skidanje takvih ekstenzija.

Koliko traje nadogradnja kose i njeno skidanje može biti komplicirano ako to radite na svoju ruku bez pomoći i savjetovanja sa vašim odabranim frizerom. Sve lijepljene ekstenzije i one koje su pričvršćene ljepljivom trakom, skidaju se pomoću sredstva za otpuštanje ljepila i pažljivim skidanjem.


Tagovi: