Koliko mačka može bez hrane

Znanost

Koliko mačka može bez hrane

Vaša ljubimica je izgubila epetit, koliko mačka može bez hrane

Sva živa bića trebaju hranu i vodu, ali isto tako mogu iskusiti vrijeme gladovanja u nekim okolnostima. Vaša ljubimica je izgubila epetit, koliko mačka može bez hrane, niste se baš informirali o tome i odmah trčite veterinaru jer se bojite da nije bolesna. No, vaša ljubimica možda nešto loše pojela u skitnji, pa sama gladovanjem liječi sebe ili možda malo štrajka glađu jer želi više pažnje, dajte joj vodu i pratite stanje, malo gladovanja joj sigurno neće naškoditi niti izazvati neke veće komplikacije.

Koliko mačka može bez hrane, pa zdrava, mlada mačka bez hrane biti do 5 dana, mačka stara 7-8 godina bez hrane može biti do 3 dana, ali ako je vaša ljubimica stara do 6 mjeseci ne držite je bez hrane duže od 12- 24 sata. Bez obzira na starost, ako se vaša mačka bori s nekim kroničnim bolestima, ne smije biti bez hrane duže od 2 dana. I kada mačka odbija jesti, redovito joj dajte svježu vodu.

Koliko mačka može bez hrane i mali trikovi prisilnog hranjenja

Neki vlasnici se stvarno uplaše kada njihov ljubimac štrajka glađu da su svaki čas kod veterinara, ali ako je vaša maca inače zdrava, nema potrebe za tim. Koliko mačka može bez hrane i mali trikovi prisilnog hranjenja, pokušajte svoju mačku “podmititi”hranom koju jako voli, na omiljenu hranu neće reagirati samo ako se nečim otrovala u svojim skitnjama. U tom stanju možete pokušati hraniti špricu, tekućom hranom ili ipak otiđite veterinaru.

Dok vaša mačka odbija hranu, nabavite joj novu zdjelicu u kojoj će joj možda hrana biti privlačna. Nemojte samo spustiti hranu u zdjelicu, prinesite joj hranu da je omiriši. Kojiput vlasnici moraju promijeniti vrstu hrane, jer mačka uporno odbija staru hranu. Ako gladovanje i odbijanje hrane potraje, nazovite veterinara i telefonski ga pitajte koliko mačka može bez hrane i hoće li joj to naškoditi, treba joj možda infuziju ili neki drugi postupak liječenja i vraćanja apetita.

Koliko mačka može bez hrane, a da to ne naškodi njezinom zdravlju

Ako je vaša mačka dobro “odgojena” ne ponaša se razmaženo, ne razbacuje hranu, uvijek sve pojede i najedanput počne izbjegavati hranu, možete provjeriti je li izgubila osjet mirisa, a s njim i apetit. Prinesite joj staru hranu koju odbija i novu, probnu. Važno je da pije vodu, bez obzira što odbija hranu. Ako gladovanje traje duže od tri dana nazovite veterinara i pitajte ga koliko mačka može bez hrane, a da to ne naškodi njezinom zdravlju i što da učinite.

Naravno sve ovisi o pasmini, starosti i općem zdravstvenom stanju mačke, ali i životinjama koje put stvarno gladovanjem same sebe liječe. Ako je vaša mačka doživjela neki stres ili ste joj promijenili njezino mjesto u kući i zbog toga može biti neraspoložena, bezvoljna i odbijati hranu. Pratite njezino stanje bez paničarenja, većina vlasnika zna koliko mačka može bez hrane, a sada je možda došlo vrijeme da i vi to naučite i ne brinite mačke imaju devet života.

Tagovi: