Koliko košta građevinska dozvola

Koliko košta građevinska dozvola

Zatraži brzi kredit

Koji iznos trebate?

50 € 25000 €

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Danas u 10:59
Ukupan iznos za vraćanje:

Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € na maksimalan rok do 30 dana!
Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne liste


PRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 EUR na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.021,20 EUR, uz EKS 8,90%, iznos Premije 21,20 EUR te iznos mjesečne rate 204,24 EUR (5 rata).Minimalni period otplate kredita: 90 dana. Maksimalni period otplate kredita: 540 dana. Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 9,50%.
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Koliko košta građevinska dozvola i kako se izdaje?

Građevinska dozvola je u suštini potvrda državnoj odnosno lokalnoj vlasti da možete nadograditi ili prenamijeniti stambeni odnosno poslovni objekt. Ona nije potrebna za svaku sitnicu, no ukoliko se nadograđuje zgrada, prenamjenjuje potkrovlje ili se dodaju novi prostori, onda je itekako potrebna. Koliko košta građevinska dozvola i na koji način ju možemo dobiti? Građevinsku dozvolu podižete ovisno o tome gdje gradite, a ne možete birati i otići ju izraditi u županijama gdje je jeftinija. Građevinsku dozvolu izdaje sam grad, ako se radi o gradu preko 35 000 stanovnika.

Za građevinske dozvole u manjim mjestima nadležni su županijski uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Koliko košta građevinska dozvola? Veći gradovi obično traže više, manja mjesta i siromašnije županije manje.

Koliko košta građevinska dozvola? Kada nam ona nije potrebna?

Građevinska dozvola je dokument koji je neophodan ukoliko želite mirno spavati. Ukoliko izgradite nešto bez građevinske dozvole, možete biti pozvani na sud ili će Vam biti uručen zahtjev za uklanjanje konstrukcijskom objekta. To nikako ne želite stoga uvijek provjerite je li Vam potrebna i koliko košta građevinska dozvola.

Savjet oko toga treba li ovdje građevinska ili najbolje će dati arhitekti koji se s time često susreću, a uvijek možete pitati i u Ministarstvu. Građevinska dozvola nije potrebna u slučaju izgradnje zida na međi parcele, za uobičajene popravke, a isto tako možete ju izbjeći kada gradite dodatne konstrukcije na već legaliziranom objektu (ipak, uvijek provjerite jer se kod ovog slučaja najviše ljudi zbuni). Koliko košta građevinska dozvola je manje bitno kada utrošite ionako desetke tisuća eura u izgradnju, no ponekad je potrebna i kod manjih projekata poput prenamjene potkrovlja. Naš savjet za sve one koji ne znaju treba li im - pitajte u Ministarstvu!

Koliko košta građevinska dozvola i što je sve potrebno za njeno izdavanje?

Baš kao i kod mnogih drugih dozvola od strane vlasti, zahtjev za građevinskog dozvolom može se pronaći putem usluge e-Građani, odnosno specifičnije putem e-Dozvola. Koliko košta građevinska dozvola, to ne piše na stranicama odmah kao što pišu uvjeti. Trebat će Vam mnogo dokumenata za izdavanje dozvole: primjerak projekta, izjava onog tko gradi da je projekt u sukladnosti sa zakonima o prostornom uređenju, potvrda o nostrifikaciji, potvrda o kontroli ukoliko je ona potrebna, te razni dokazi o pravnom interesu i potvrde o mogućnosti gradnje.

Puni popis dokumenata potražite na stranicama gov. hr i zapamtite da je uvijek bolje prvo pitati nego izgraditi pa se nositi s posljedicama. Na pitanje Koliko košta građevinska dozvola? odgovorit ćemo još jednom da ovisi o tome gdje podižete dozvolu. Naravno da takav zakon onda znači i neke apsurdne situacije pa ćete tako za malu izmjenu u Zagrebu platiti više nego za izgradnju cijelog dodatnog objekta u šumama Like ili Gorskog Kotara.
Tagovi: