Koliko dugo mazati vodene kozice

Ljepota i zdravlje

Koliko dugo mazati vodene kozice

Ako ih mazanje ne liječi, onda, koliko dugo mazati vodene kozice

Vodene kozice su virusna zarazna bolest izazvana virusima iz skupine herpesvirusa. Pravog lijeka nema, ali na sreću one se same od sebe povlače, ali u akutnoj fazi djeci treba olakšati nesnosni svrbež, spriječiti infekciju puknutih mjehurića varičela, dehidraciju, i skidati temperaturu da sve ne završi upalom pluća. Nekada je tekući puder bio jedina dostupna pomoć za vodene kozice, ali ako ih mazanje ne liječi, onda, koliko dugo mazati vodene kozice, jednostavan odgovor je dok se sve kozice ne osuše.

Danas se uz tekući puder, nude hypermanganove kupke, cinkova mast, gelovi, kalaminski losion, razne kreme, sprejevi, pjene, tuširanje je dozvoljeno, a i neki prirodni pripravci se koriste kao što je indijsko drvo nim. Koliko dugo mazati vodene kozice ovisi o izabranom preparatu, svako su bolji oni preparati koji stvarno suše puknute mjehuriće, poput tekućeg pudera, hipermangana, a od masi i krema cinkova mast, ostale preporuke možete isprobati, ali ako se kozice ne suše vratite se provjerenim recepturama.

Koliko dugo mazati vodene kozice kod djece, a koliko kod odraslih

Vodene kozice se najčešće pojavljuju u dječjoj dobi, a stari ljudi kažu da tko ne preboli dječje bolesti na vrijeme, preboljet će ih kad-tad. Zato što su kod djece vodene kozice često praćene dodatnim komplikacijama, a pravog lijeka nema, treba poduzeti sve higijenske mjere, paziti na temperaturu i ako je ne možete sniziti otići u zaraznu bolnicu. Koliko dugo mazati vodene kozice kod djece, a koliko kod odraslih, trebalo bi biti isto vrijeme, ali ono zapravo ovisi o komplikacijama.

Manja djeca obično lakše prebolijevaju varičele, a tinejdžeri i odrasli uz sredstva za mazanje dobiju i oralne antivirusne lijekove. Koliko dugo mazati vodene kozice, kod djece se često u prvih 24 sata daje aciklovir, koji istina, smanjuje ili bolje reći skraćuje simptome za jedan dan, ali nema nikakav utjecaj na razvoj komplikacija. Za ublažavanje svrbeža se i za djecu i za odrasle daju isti preparati, koji se nanose izvana, lokalno, na mjestima mjehurića.

Koliko dugo mazati vodene kozice i ima li nekih novih lijekova za njih

Zna se da antibiotici ne pomažu kod virusnih bolesti i kod vodenih kozica se daju iznimno rijetko kod upale pluća ili drugih težih komplikacija. Koliko dugo mazati vodene kozice i ima li nekih novih lijekova za njih, ako se pojavi baš nesnosan svrbež pomažu antihistaminici. Ekstrakt višegodišnje biljke Lysimachia mauritiana obećava, no to je tek u istraživanjima, potrebna su dodatna istraživanja i još neprovedene kliničke studije da bi to ušlo u širu primjenu.

Kod oboljelih sa izrazito tankim i slabim imunološkim sustavom dobre rezultate daju vidarabin i interferon – alfa, koji se daju i oboljelima koji ne reagiraju na aciklovir. I dalje je lokalno mazanje zahvaćenih dijelova preparatima koji isušuju vodene kozice najbolja pomoć, pa je važno znati koliko dugo mazati vodene kozice, istina, ne možete pretjerati, ali nema smisla mazati već osušene krastice, mažite samo one koje su se tek pojavile. Krastice mažite nekom kremom da brže otpadnu i koža se obnovi bez ožiljaka.

Tagovi: