Koji tv kupiti

Tech

Koji tv kupiti

Koji tv kupiti, nekad je bilo važno imati tv, sada je važno koji tv imaš

Digitalna tehnologija galopira svijetom i polako osvaja sve segmente ljudskog života. Nove generacije svih kućanskih aparata i uređaja se već mogu umrežiti, spojiti i njima možete upravljati sa svojeg mobitela ma gdje bili i to je tek segment pametnih kuća koje se grade sve više. Naravno da i vaš novi tv koji se spremate kupiti treba imati mogućnosti umrežavanja sa vašim računalom, pametnim telefonom i naprimjer sa evo tv-eom ili nekom drugom opcijom. Koji tv kupiti, nekad je bilo važno imati tv, sada je važno koji tv imaš, koliko je velik, kojoj tehnološkoj generaciji i tipu pripada, je li smart i da li vam smart uopće treba. Dobro je pregledati vodiče za kupnju s nekim tko se snalazi u digitalnim tehnologijama i može vam pomoći pametno odabrati. Koji tv kupiti, možda sanjate o velikom televizoru, a živite u malom skučenom stanu, pa takav izbor baš i ne bi bio mudar.

Koji tv kupiti, rezolucija televizora koji kupujete osigurava kvalitetu slike na ekranu

Stari ljudi su kod kupovanja često govorili “koliko para, toliko muzike”, no, kod kupovine televizora cijena možda nije presudna. Sve ovisi o vašim očekivanjima od novog televizora. Koji tv kupiti, rezolucija televizora koji kupujete osigurava kvalitetu slike na ekranu, rezolucija se odnosi na broj pixela, pa se mirno može reći “koliko pixela, toliko kvalitetna slika na ekranu”. Naravno da i neki drugi tehnosloški dodaci popravljaju kvalitetu slike, a neki je dovode do savršenstva. Možda u malo riječi nije ni moguće predstaviti sve novitete u tv industriji, ali se svakako prije kupovine novog televizora trebate dobro informirati, jer digitalno tržište svaki dan izbaci neki novitet koji je tehnološki ispred onog što ste namjeravali kupiti. Koji tv kupiti, online katalozi dobro predstavljaju sve modele koji su u trenutno u prodaji, opisujući sve prednosti i poboljšice na najnovijim modelima. Umjesto da obilazite trgovačke centre, prvo pregledajte online kataloge, izaberite model televizora i tek onda krenite u kupovinu.

Koji tv kupiti, kako izabrati između modela PLAZMA, LCD, LED, QLED i OLED, koji kupiti

Često se korisnici hvataju za glavu, naročito kada kupuju vrednije i skuplje artikle koje ne kupuju svaki dan i zdvojno izjavljuju da mrze kupovinu. Druga skupina kupaca uđe na odjel s televizorima i rastrči se po odjelu, kao dijete po trgovini s igračkama, nemoćni da se odluče. Koji tv kupiti, kako izabrati između modela PLAZMA, LCD, LED, QLED i OLED, koji kupiti, ako živite u stanu s manje svjetla, plazma će biti idealan izbor jer zadržava kvalitetu slike i u tamnijim prostorima, ali trebate znati da je plazma veliki potrošać energije. LCD ima bolje naglašene kontraste boja, LED televizori su tanji i imaju još naglašenije kontraste, QLED su zbog kvantne tehnologije prilično skupi, a OLED lijepo osvjetljava pixele i popixele i uz kvalitetu slike daje i puno širi kut gledanja, bez da se kvaliteta slike promijeni. Koji tv kupiti, nakon ovog malog nabrajanja možda se opet vratite na smart televizor.

Tagovi: