Koji je sport najbolji za mršavljenje

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora
Koji je sport najbolji za mršavljenje

Koji je sport najbolji za mršavljenje

Sport je danas sastavni dio života i na sreću sve više ljudi shvaća koliko je važna tjelesna aktivnost kako se bi održalo zadovoljavajuće zdravstveno stanje. Kako mnogi počinju sa vježbanjem i bavljenjem sportom kako bi smršavili, logično se postavlja pitanje koji je sport najbolji za mršavljenje. Prije svega treba reći kako je svaki sport dobar kako bi se smanjila ili održavala tjelesna masa.

Važno je znati kako funkcionira mehanizam mršavljenja. Mršavljenje je nedosanjan san mnogima i mnogi muku muče kako bi izgubili višak kilograma, jer u najvećem broju slučajeva nešto pogrešno rade. Da bi izgubili suvišne kilograme nije potrebno raditi ništa spektakularno, već morate svakodnevno ostvarivati kalorijski deficit. Ne može se o temi koji je sport najbolji za mršavljenje pričati u kontekstu jednog sporta, međutim postoje sportovi koji će brže rezultirati gubitkom kilograma. Sportovi koji vas dugo drže u aktivnosti, najbolje će utjecati i potaknuti gubitak viška kilograma koji nitko ne voli.

Koji je sport najbolji za mršavljenje - individualni

Koji je sport najbolji za mršavljenje možemo promatrati kroz prizmu individualnog ili timskog sporta. Svaka vrsta sporta ima svoje prednosti. Individualni sportovi su odlična opcija za mršavljenje jer vam je puno lakše organizirati trening. U smislu individualnog sporta nameću se neki osnovni sportovi koje možemo svi prakticirati, bez prevelikih prepreka. Na primjer, najbolji sportovi za mršavljenje koji će doslovno istopiti vaše kilograme su trčanje, veslanje, vožnja biciklom i plivanje. Možete primijetiti kako sve ove sportove možete prakticirati sami i u gotovo svim vremenskim uvjetima i prilikama.

Kada se priča o tome koji je sport najbolji za mršavljenje, većina vježbača ističe trčanje. Trčanje je savršen sport za mršavljenje, jer dugotrajnim trčanjem direktno utječete na gubitak kilograma a i poboljšavate kondiciju cijelog tijela. Trčanje je najbolje zbog rezultata koje postižete trčeći, a jednako tako trčanje je potpuno besplatno i trčati možete svugdje, bez obzira na da li je vani sunčano ili pada kiša. Trčanje na traci je svakako dobra alternativa trčanju u prirodi, a na ekranu trake možete pratiti broj pretrčanih kilometara i potrošenih kalorija, što vam olakšava planiranje treninga.

Koji je sport najbolji za mršavljenje - timski

Kada pričamo o tome koji je sport najbolji za mršavljenje, a da se igra u timovima, treba istaknuti neke prednosti timskih sportova. Dok kod individualnog treninga ili sporta vaši rezultati ovise isključivo o vašem unutarnjem motivu, kod timskih sportova vas u napredak dijelom guraju suigrači. Ovo je posebno važno u trenucima kada bi osobno odustali, a u tom trenutku osjetite podršku suigrača i napravite korak više ili pretrčite metar više. Upravo je ovo probijanje granica veoma važno kod mršavljenja.

Kojim god se sportom bavili, ako ne izbalansirate svoju prehranu i kalorijsku računicu, ni jedan vam sport neće pomoći u mršavljenju. Koji je sport najbolji za mršavljenje nije pogrešno pitanje, međutim važnije od toga je da odaberete bilo koji sport i uvijek održavate kalorijski deficit. Jednostavno rečeno, uvijek pojedite manje kalorija od toga koliko kalorija možete potrošiti baveći se omiljenim sportom. Trčanje kao individualni sport i svaki timski sport koji podrazumijeva dugotrajno trčanje, dobar su izbor za mršavljenje.


Tagovi:

motion free

Acai Berry 900 - za vitku liniju i lijep izgled bez vježbanja

Izgubite do 10 kg u 4 tjedna
 • klinički ispitano i posve prirodno
 • ubrzava metabolizan
 • bez jo-jo efekta
 • dugotrajni rezultati
 • smanjuje viška masnoće
 • masti pretvara u mišiće
 • bez vježbanja i teškog napora