Koji je najbolji Silimarin

Koji je najbolji Silimarin

Koji je najbolji Silimarin i za što se on koristi?

Da bi znali odgovoriti na pitanje koji je najbolji Silimarin, prvo moramo odgovoriti na pitanje za što se on zapravo koristi? Silimarin danas najčešće koristimo kao lijek za jetru. Masna i oštećena jetra je danas veliki problem u svijetu, a za navedeni zdravstveni problem možemo zahvaliti alkoholu, lijekovima, prekomjernoj tjelesnoj težini, manjku fizičke aktivnosti, poremećaju rada metabolizma i naravno lošoj ishrani i stresu. Mnogi od nas danas konzumiraju neki oblik lijekova, susreću se sa svakodnevnim stresom, imaju loš plan prehrane i sve to na kraju utječe na rad naše jetre.

Jetru mnogi od nas shvaćaju zdravo za gotovo, razlog leži u tome što mnogi od nas nisu svjesni da malo koji organ u našem tijelu ima tako veliku funkciju kao jetra. Jetra tako prenosi gotovo svu krv koja se nalazi u našem tijelu, ona prerađuje te transformira sve tvari koje su potrebne za naš normalni svakodnevni život i zdravo funkcioniranje. Probleme s jetrom najčešće prepoznajemo po sljedećim simptomima: Blijedoj stolici, tamnom urinu, žutici, oticanju nogu i trbuha, osjećaj umora i malaksalosti, pojačano krvarenje i modrice po tijelu, bol kod gornjeg desnog kuta trbuha. Kada se navedeni simptomi pojave onda se postavlja pitanje koji je najbolji Silimarin za liječenje jetre?

Koji je najbolji Silimarin i što je Silimarin?

Silimarin je prije svega prirodan lijek. Danas kao pomoć za jetru možemo pronaći niz biljaka i sastojaka koji pomažu u njenoj regeneraciji, ali niti jedna se ne ističe toliko koliko Silimarin. Koji je najbolji Silimarin? Onaj koji se dobiva iz ekstrakta sjemenki biljke sikavice, jer upravo ona štiti stanice naše oštećene jetre od toksina i drugih oštećenja u obliku alkohola, lijekova, raznih bolesti. Kako silimarin djeluje na jetru? Jednostavno opisano, zaštitnički. Koji je najbolji Silimarin? Prirodni oblik poput čaja od sikavice bi svakako bio najbolji oblik, ali isto tako danas na tržištu možemo pronaći brojne oblike ovog lijeka.

Danas se Silimarin najčešće konzumira u obliku kapsula koje sa svojim aktivnim sastojcima pružaju zdravlje i funkciju jetre. Silimarin tako ima hepatoprotektivno djelovanje na samu jetru i tako potiče njenu regeneraciju. Kapsule u sebi također sadrže i sastojak Kolin koji doprinosi održavanju normalne funkcije naše jetre i pridonosi normalnom metabolizmu samih lipida. Isto tako one u sebi sadrže i B vitamine koji su prijeko potrebni za pravilan metabolizam samih hranjivih tvari, stvaranje novih crvenih krvnih stanica i zaštitu naših živaca.

Koji je najbolji Silimarin i kako ga pravilno koristiti?

Silimarin danas koristimo kao biljni lijek koji se koristi za potporno liječenje kod odraslih kada se primijeti da postoji poremećaj funkcije jetre. Kako ga pravilno koristiti? Ovisno o kojem obliku je riječ. Mnogi bi odgovorili na pitanje koji je najbolji Silimarin da je onaj u kapsulama radi jednostavne primjene. Korištenje Silimarin kapsula je jednostavno, uzima se jedna kapsula nakon jela svaki dan. Pakiranja često sadrže 30 kapsula. Važno je naglasiti da ukoliko sumnjate na nepravilan rad jetre i ako želite preventivno uzimati Silimarin da je u redu da se prije toga savjetujete sa svojim liječnikom i ljekarnikom.

Uzimanje Silimarina može ovisiti o stanju jetre, tako liječnik može prepisati drugačiju dozu koje se potrebno držati. Duljina terapije se također dogovara s liječnikom, ali u većini slučaja u roku od 15 dana od uzimanja Silimarina se mogu primijetiti promjene. Njegovo uzimanje može imati nuspojave u obliku: Proljeva, mučnine, glavobolje, alergijske reakcije na što je bitno reagirati kako bi se taktika liječenja promijenila. Koji je najbolji Silimarin je svakako pitanje na koji odgovor bi trebao dati vaš liječnik ili ljekarnik.


Tagovi: