Koji je ginko najbolji

Koji je ginko najbolji

Ginko biljka zdravlja

Povijesno vrlo staro drvo koje potječe još iz doba mezozoika mandarinsko je drvo koje u sebi sadrži ginkolide, flavonide, glikozide, bilobaide, etarska ulja, taninsku kiselinu i ostale ljekovite sastojke koji neutraliziraju slobodne radikale koji utječu na proces starenja. Biljka Ginko originalno potječe iz Kine otkuda je prenesena u Europu tokom 18. stoljeća te je vrlo otporna na otrovne utjecaje vanjskog okoliša.

Ginko u sebi sadrži tri osnovna sastojka, biloablide, flavonoide i ginkolide koji se ne mogu pronaći ni u jednoj drugoj biljci te imaju izrazito ljekovita svojstva za ljudski organizam. Utjecaj ove biljke pozitivno djeluje na cirkulaciju glave, ekstremiteta ruku i nogu pri čemu osigurava hranjive tvari i kisik u dovoljnim količinama za mozak i ruke i noge kao periferne dijelove tijela.

Održavajući cirkulaciju normalnom za glavu ovaj preparat omogućava očuvanje kognitivnih sposobnosti i poboljšava pamćenje, te naročito kod starijih osoba time poboljšava kvalitetu života koje u starijoj dobi s godinama zaboravljaju i polako im slabe kognitivne sposobnosti s godinama.

Koji je najbolji ginko preparat

Kada odabirete dodatak prehrani Ginko obratite pažnju na udio glavnih sastojaka ove biljke i njihov omjer jer oni utječu na učinkovitost djelovanja preparata. Omjer koj je učinkovit je 24% flavonoglikozida i 6% terpenaloktonima koju su zapravo bilobalid i ginkolidi. Na tržištu postoje pripravci s manjim udjelom ovih važnih sastojaka pa stoga obratite pažnju prilikom kupovine.

Flavonoglikozidi imaju antioksidativno djelovanje i sprečavaju ljepljenje trombocita u krvi. Na taj način oni djeluju na krvotok i krvožilni sustav čisteći krv od štetnih toksičnih tvari, te jačaju središnji živčani sustav osiguravajući normalnu prokrvljenost mozga. Terpenaloktoni krvotokom opskrbljuju možak prijeko potrebnim kisikom i hranjivim tvarima, te ujedno jačaju srčani mišić, mišiće u tijelu, pluća, sluh, vid i moždane funkcije. Ukoliko imate problema s koagulacijom krvi prije upotrebe bilo kojeg preparata dodatka prehrani posavjetujte se sa svojim liječnikom. Ukoliko želite pojačano djelovanje Ginko dodatka prehrani odlično se nadopunjuje s preparatima koji sadrže koenzim Q10 koji je antioksidans i prirodni je sastojak koje proizvodi ljudsko tijelo, no čija proizvodnja u tijelu pada nakon 35 godine života.

Kako djeluje ginko

Ginko svojim sastojcima djeluje na krvožilni sustav te omogućava bolju prokvrljenost mozga i održavanje moždanih funkcija naročito u starijoj životnoj dobi, pa utječe na smanjivanje zaboravljivosti, poboljšava pamćenje, sprečava demenciju i vrtoglavice. Poboljšava se priljev krvi u srce i izmjena kisika i hranjivih tvari u srčanim stanicama. Poboljšanjem cirkulacije utječe i na cirkulaciju unutarnjeg uha pa tako utječe na sprečavanje nagluhosti, jednako tako utječe i na oskrbljivanje krvlju očne retine i smanjuje mogućnost glaukoma, mrene, te staračke sljepoće. Korisno je znati da pomaže i kod zaštite mišića, smanjuje bolove u mišićima, te ujedno osobe koje koriste tablete za snižavanje kolesterola statine trebale bi uzimati Ginko u kombinaciji koezima Q10.

Bolesti kod kojih ovaj dodatak prehrani može pomoći su Alzheimerova bolest i bolest demencije što je i znanstveno dokazano kada pacijenti u ranim fazama ovih bolesti počnu uzimati ovaj dodatak prehrani usporavaju progresivan razvoj bolesti. Osobe koje pate od dijabetesa često osjete utjecaj bolesti na vid jer će se kod takvih osoba retinom oka brže napredovati i pogoršavati vid dijabetičara.


Tagovi: