Klotrimazol krema – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ljepota i zdravlje

Klotrimazol krema - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Klotrimazol krema – simptomi

Klotrimazol krema proizvod je koji se koristi za lokalizirano liječenje gljivičnih infekcija na tijelu. Krema je bijele boje, a najčešće dolazi u tubi od 20 grama. Aktivni sastojak ove kreme je klotrimazol koji spada pod skupinu lijekova koji imaju protugljivično djelovanje. Klotrimazol krema može se koristiti za više vrsta problema sa gljivicama ili mikroorganizama na koži. Primjenjuje se za liječenje infekcije koja se pojavile negdje na koži, bitno je samo da se koristi na dijelovima tijela koji nisu u potpunosti obrasli dlakama. Odrasli ljudi najčešće posežu za ovim proizvodom ako imaju problema sa kandidom. Radi se o gljivičnoj bolesti koja se javlja na spolnim organima, a zahvaća i žene i muškarce. Kandida se može prepoznati po nekoliko tipičnih nuspojava. Zahvaćeni dio tijela postaje crven i otečen, a infekcija se ponekad može očitavati i kao bijeli sitan osip, posebice kod muškaraca. Uz to vas prate neugodni osjećaji svrbeža i žarenja na području spolnih organa.

Klotrimazol krema – nuspojave

Klotrimazol krema kvalitetan je proizvod koji pomaže brojnim ljudima sa infekcijama, bez obzira nastale one spolnim ili nekim drugim putem. Uz pravilnu primjenu može i vama pomoći no morate biti svjesni da su kao i sa svakim lijekom moguće određene nuspojave. Svakako vam preporučujemo da se prije uzimanja kreme posavjetujete sa svojim liječnikom koji vam može točno dijagnosticirati problem i savjetovati vas koji proizvod vam može pomoći. Klotrimazol krema preporuka je većine liječnika ako vas muče problemi sa gljivičnim infekcijama na koži. Prije upotrebe samo provjerite moguće nuspojave. Ako ste alergični na neki od sastojaka, lijek nikako ne bi smjeli uzimati. Testiranja su pokazala da klotrimazol nije opasan niti za djecu niti za odrasle ljude. Također nije ustvrđeno negativno međudjelovanje s drugim lijekovima. Jedina situacija kada se ne preporučuje uzimanje lijeka je ako ste trudni, planirate zatrudnjeti ili trenutno dojite dijete. Kao mjera predostrožnosti, preporučuje se da ne uzimate lijek u takvim situacijama.

Klotrimazol krema – uporaba

Klotrimazol krema primjenjuje se lokalno na koži na kojoj se pojavila infekcija. Istisnite manju količinu kreme iz tube i utrljajte ju laganim pokretima na zahvaćeno područje dok se krema u potpunosti ne upije. Prije upotrebe samo dobro operite i posušite dio koji je zahvaćen gljivičnom infekcijom. Za najbolje djelovanje preporučuje se da se krema koristi dva puta dnevno, jednom ujutro i jednom navečer. Klotrimazol krema se najčešće koristi kontinuirano dva do četiri tjedna kako bi se osiguralo da je infekcija u potpunosti neutralizirana. Zato je važno nastaviti s liječenjem još dva tjedna nakon što je infekcija naizgled nestala kako bi mogli biti sigurni da se neće još jednom iznenada pojaviti. Ako sumnjate da imate gljivičnu infekciju, obratite se svom liječniku koji vam može prepisati klotrimazol na recept. Lijek se lagano primjenjuje, a većina korisnika je bila i više nego zadovoljna rezultatom, posebice kad se uzme u obzir laka dostupnost i pristupačna cijena.

Tagovi: