Ketonal (akut, forte, duo) – djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Ketonal (akut, forte, duo) - djelovanje, nuspojave, cijena, iskustva

Što je Ketonal?

Ketonal je lijek koji se koristi u borbi protiv bolova. Znamo kako glavobolja, zubobolja i ostale akutne boli nas mogu spriječiti u rješavanju svakodnevnih obaveza i kako smanjuju našu koncentraciju. Ovdje nam u spas dolazi Ketoprofen kao glavni sastojak Ketonal lijekova koji dokazano djeluje na bol. Navedeni lijek se danas najčešće koristi za ublažavanje boli kod: Glavobolje, zubobolje, menstrualne boli i manjih uganuća i iščašenja. Možda niste znali, ali lijekovi protiv bolova danas spadaju među najprodavanije lijekove bez recepta.

Ovisno od lijeka do lijeka razlikovat će se njegov sastav koji pomaže u borbi protiv bolova, zato možemo vidjeti veliki izbor navedenih lijekova u ljekarni. Što je važno znati o navedenom lijeku? I dok se on nekada dobivao striktno na liječnički recept, danas ga možemo slobodno kupiti u ljekarni. Danas možemo pronaći navedeni lijek u raznim oblicima: Akut, forte, duo i svaki od navedenih oblika ima istu zadaću, a to je naravno što brže i efikasnije djelovati na bol kako bi mogli normalno funkcionirati.

Kako Ketonal djeluje i koje su njegove nuspojave

Ketoprofen, koji je glavni sastojak navedenog lijeka ima trostruko djelovanje: Protuupalno, analgetsko i antipiretsko. Ketonal ima za zadaću uspješno ukloniti bolove poput glavobolje, zubobolje, menstrualne boli i boli kod uganuća ili iščašenja. Danas se većina pacijenata uvjerila u njegovu učinkovitost, tako da su recenzije na navedeni lijek uglavnom pozitivne. Doza Ketonala će ovisiti o kojem obliku lijeka je riječ i za što se koristi. Za primjer: Doza od 50 mg što je jedna kapsula je dostatna za liječenje blage do umjerene boli.

Sama primjena lijeka je naravno opisana u uputstvima koja dolaze uz svako pakiranje. Da li Ketonal uzrokuje nuspojave? Odgovor je da, kao i kod uzimanja bilo kojeg drugog lijeka. Česte nuspojave mogu biti: Zatvor ili proljev kao i vjetrovi, pojava osipa i svrbeža, zadržavanje vode u tijelu što se vidi po oticanju ruku i nogu, glavobolja, omaglica, izražena pospanost te umor. U uputstvu o lijeku možete pronaći i popis manje čestih nuspojava, rijetkih nuspojava i nuspojave nepoznate učestalosti.

Gdje kupiti Ketonal i po kojoj cijeni?

Postavlja se pitanje gdje kupiti Ketonal? Sve oblike navedenog lijeka možemo danas kupiti u ljekarni sa ili bez liječničkog recepta. Cijena navedenog proizvoda je Akut 22,50 kuna, Forte se dobiva na liječnički recept i kupuje se u ljekarni po cijeni od 18,90 kuna, Duo se također dobiva na liječnički recept i može se kupiti u ljekarni po cijeni od 24,47 kuna. Ketonal se uzima u propisanim dozama sa strane liječnika ili po uputstvima koje dolaze uz lijek. Često se lijek uzima do 5 dana. Oprez u korištenju moraju imati osobe starije od 65 godina i oni koji imaju neki oblik oštećenja jetre ili bubrega.

Upotreba navedenog lijeka se ne preporučuje osobama mlađim od 16 godina. Važno je naglasiti da ukoliko se uzima navedeni lijek za samoliječenje da je važno posavjetovati se sa svojim ljekarnikom kako bi dobili najbolju moguću terapiju protiv bolova ovisno o vašem stanju. Ako vam je ovo prvi susret s navedenim lijekom također bi bilo dobro detaljno pročitati uputstva lijeka i savjetovati se s ljekarnikom. Za kraj, radi se o sigurnom lijeku protiv bolova koji se nalazi u mnogim kupaonskim ormarićima kao spas protiv boli.


Tagovi: