Kako znati da su Ugg original

Kako znati da su Ugg original

Što je Ugg

Ugg su krznene čizmice rađene od ovčje kože s krznom unutra, a glatko izvana. Ove čižmice su originalno porijeklom iz Australije te potječu od davnina i nosili su ih pastiri i farmeri. Tvrtka iz Australije istoimenim nazivom proizvodi ove čizmice u različitim dizajnima i zadržala je originalni prirodni materijal za njihovu izradu, ovčju kožu.

Ove se čizmice mogu nositi i na bosu nogu koliko su udobne i prirodne, a noga se u njima ne znoji upravo jer se radi o prirodnom materijalu. S obzirom na prirodni materijal čizmice se prilagođavaju stopalu osobe koja ih nosi te su vrlo popularne svugdje u svijetu. S obzirom na veliku popularnost i veliku potražnju na tržistu se javlja veliki broj lažnih Ugg čizmica.

Ono što ove čizmice ističe od drugih vrsta je da ne klize po ledu zbog specifične izrade potplate, a prirodna ovčja koža ne dopušta da čizmice puštaju vodu u unutrašnjost kao i svaka prirodna koža.

Kako razlikovati original Ugg od lažnih

Ukoliko ste se odlučili za nabavku ovih fantastičnih čizmica prvo na što trebate obratiti pažnju kada kupujete preko interneta je cijena. Cijena originala nije mala, pa ako ste naišli na nisku cijenu Ugg čizmica budite sigurni da se radi o lažnom proizvodu, te potražite proizvod na drugim stranicama.

Proizvođač original Ugg čizmica je svoju proizvodnju preselio u Kinu i Tajland zbog jeftinije radne snage, pa ukoliko na proizvodu vidite oznaku da su čizmice proizvedene na Novom Zelandu ili Australiji radi se o lažnom proizvodu. Materijal od kojeg su čizmice izrađene nema parfumirane mirise, te ukoliko osjetite bilo kakav miris radi se o sintetici, a ne o prirodnoj ovčjoj koži i krznu.

Ovčja koža je kvalitetna i debela, te nema ćelavih mrlja i nepravilnosti, čizmice su rađene u prirodnoj svijetloj boji, no mogu biti i u nekoj drugoj boji a tada će gornji dio krzna također biti obojan, no uložak za stopalo je uvijek svijetle boje. Savitljivost potplate koja je debela 13 mm je kod originala lagana, dok su lažni proizvodi tvrde potplate i ne mogu se savijati. Sloj kože od kojeg se šivaju čizmice je jednostruk, pa ako rukom pređete preko glatkog vanjskog sloja u različitim smjerovima original ima samo jedan sloj. Vrh čizmica nikada nije šiljast nego ima oblu liniju, a šavovi su ravni i oštri bez izbočenih niti.

Posebne oznake original Ugg čizmica

U originalnom pakiranju u kojem ćete dobiti kupljene Ugg čizmice nikada nećete naći dodatne proizvode poput torbica jer se one i ne proizvode kod originalnog proizvođača. Ukoliko dobijete torbicu s ovim logom kupili ste lažne čizmice. Kada isprobavate original Ugg čizmice nećete osjetiti nikakvu neugodnost u protivnom ako vam je za petu preusko ili u gležnju preširoko budite sigurni da isprobavate lažni proizvod.

Veličina kod original čizmica je mrvicu veća od tablice veličina koje inače nosite što je zbog debljih čarapa koje uobičajeno nosite u zimskim periodima. Kutija u koju su pakirane original čizmice je biorazgradiva, čizmice se pakiraju u vrećicu, a kutija ima logtip tvrtke. Vrh crtičnog bar koda je crven, a na kutiji se nalazi i hologram logotipa tvrtke koji se presijava na svjetlosti. U samoj kutiji uz čizmice ćete naći dvije kartice, jedna kartica je zahvala za kupovinu, dok na drugoj kartici upute kako razlikovati original od lažnih proizvoda po hologramu na engleskom ili francuskom jeziku, ako piše na bilo kojem drugom jeziku proizvod je lažan. Etiketa se ušije u lijevu čizmu s veličinom i materijalom kod original čizmica.


Tagovi: