Kako zatvoriti opg

Financije

Kako zatvoriti opg

Zatraži brzi kreditKoji iznos trebate?

50 € (376,73 kn) 4000 € (30138 kn)

Koji rok plaćanja želite?

15 Dana 18 Mjeseci
Planirano vrijeme isplate : Sutra 01.02.2023 u 08:30
Ukupan iznos za vraćanje:


Nove korisnike ne tražimo platnu listu za iznose do 400 € (3.013,8 kn) na maksimalan rok do 30 dana!

Prednosti za stare (postojeće korisnike): nije potrebna verifikacija osobnih dokumenata, mogućnost odobrenja bez platne listePRIMJER KREDITA: Uz zatraženi iznos 1.000,00 € (7.534,5 kn) na period od 150 dana, ukupan iznos sa svim pripadajućim troškovima iznosi 1.017,10 € (7.663,33 kn), uz EKS 7,13%, iznos Premije 17,10 € (128,09 kn) te iznos mjesečne rate 203,42 € (1.532,67 kn) (5 rata). Najveća EKS (Efektivna kamatna stopa): 7,15%, Fiksni tečaj konverzije: 1 € = 7.53450 kn
Procijenjeno vrijeme isplate je indikativno i ovisi o različitim faktorima, npr. imate li račun u istoj banci kao i vaš zajmodavac, da li ste odmah poslali svu potrebnu dokumentaciju i sl.

Što je to opg i kako zatvoriti opg?

U hrvatskom zakoniku OPG je definiran kao obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo čiji je nositelj fizička osoba koja na tom gospodarstvu obavlja poljoprivredne poslove. OPG je relativno nova pojava u hrvatskoj poljoprivredi i poljoprivrednoj proizvodnji. OPG je osmišljen kako bi se prvenstveno mladi zadržali u ruralnim područjima Republike Hrvatske. OPG karakteriziraju manje poljoprivredne parcele i manji broj radnika, koji su uglavnom članovi obitelji. Zakonik o OPG-u definira razne aspekte vezane uz sami OPG pa tako definira i to kako zatvoriti opg. Poljoprivrednici bi trebali biti upoznati sa svim karakteristikama OPG-a.

Svaki novooformljeni OPG mora biti upisan u Upisnik OPG-ova. Upisnik OPG-ova sadrži osnovne informacije o samom OPG-u, kao što je njegovo ime, nositelj, njegov status itd. Zakon o OPG-u strogo definira djelatnosti koje se smiju obavljati na OPG-ima. Osim poljoprivrede, na OPG-ima se smiju obavljati i dodatne djelatnosti, koje se uglavnom odnose na turističke djelatnosti. Naime, na taj način vlasnici OPG-a povećavaju svoja primanja, ali i i kroz turističke djelatnosti OPG-a njegovi posjetitelji uče o ruralnom načinu života. U nastavku teksta saznajte kako zatvoriti opg.

Kako zatvoriti opg?

S obzirom na to da se na OPG-ima obavljaju prvenstveno poljoprivredne djelatnosti, poslovanje OPG-a je u povećanom riziku. Naime, djelatnost poljoprivrede karakterizira veći rizik poslovanja od drugih gospodarskih djelatnosti. Razlog tome je što se poljoprivreda uvelike veže na vremenske prilike. Imajući u vidu to da su sve češće vremenske neprilike, ne ćudi činjenica da pojedini vlasnici OPG-a žele znati kako zatvoriti opg. Naime, svakom OPG-u se nažalost može dogoditi da jednu ili više godina posluje neprofitabilno.

Na to prije svega utječu određene vremenske neprilike koje često uništavaju poljoprivredne proizvode. Ukoliko OPG ostane bez svojih resursa, njegovo poslovanje je ugrožene i često neodrživo. S obzirom na to mjerodavne javne ustanove su olakšale postupak kako zatvoriti opg. Vlasnik koji želi zatvoriti OPG, mora u nadležnom ministarstvu, u ovom slučaju riječ je o Ministarstvu poljoprivrede, mora predati zahtjev za zatvaranje. Jednom kada se zahtjev obradi, nastala promjena se upisuje u Upisnik OPG-ova te prestaju vrijediti sve pogodnosti koje određeni OPG može dobiti.

Kako zatvoriti opg i koja je važnost OPG-ova?

Kako zatvoriti opg je vrlo jednostavan postupak, ali prije njegovog provođenja trebalo bi dobro razmisliti o tome, jer sami OPG-ovi imaju veliko značenje za prostor u kojem djeluju. Naime, sam vlasnik, ali i nadležne institucije moraju napraviti sve u svojoj moći da određeni OPG nastavi sa radom, tj. da se određene poteškoće u njegovom djelovanju eliminiraju. Današnje vlade u razvijenom svijetu sve veći naglasak stavljaju na održivi razvoj koji podrazumijeva razvoj određenog prostora na temelju njegovih prirodnih i društvenih resursa.

Korištenje tih resursa mora biti odgovorno i racionalno. Jedna od odlika OPG-a je ta što OPG-ovi odgovorno i racionalno koriste prirodne resurse. Kao takvi predstavljaju opoziciju velikim poljoprivrednim kompanijama koje neracionalno iskorištavaju prirodne resurse. Nadalje, OPG predstavlja veliku priliku mladim osobama da svoje živote organiziraju u ruralnim područjima, čija je zajednička karakteristika nedostatak mladih ljudi. OPG spaja prirodne i društvene resurse u jednu sinergiju i zbog toga ih je važno sačuvati. Iako sada znate kako zatvoriti opg, prije njegovo zatvaranja dobro razmislite o njegovoj važnosti.

Tagovi: