Kako zategnuti trbuh

Ljepota i zdravlje

Kako zategnuti trbuh

Kako zategnuti trbuh koji je posljedica loših navika

Ukoliko pripadate skupini koja se nezdravo hrani, živi stresnim životom, nemate vremena za sebe, slabo se krećete jer cijeli dan provedete sjedeći na poslu, pa još i imate nezdravih navika poput pušenja i konzumacije alkohola, vaš trbuh sigurno nije zategnut. Možda se i borite sa viškom kilograma koji su posljedica svega navedenog. Krajnje je vrijeme da promijenite neke stvari su svom životu, ako ne zbog izgleda, onda zbog svoj zdravlja.

Prvo trebate promijeniti prehranu, izbacite masnu hranu, slatko, gazirana pića. Promjena prehrane je jedan od načina kako zategnuti trbuh, jedite više ribe, povrća, voća, jaja i mesa poput puretine i piletine. Izbacite slatko sa svog jelovnika jer šećeri vas debljaju, ni previše soli i konzervansa vam nije potrebno. Pušenje i alkohol također vam nisu potrebni, stres ćete rješavati vježbanjem ili dugačkim šetnjama.

Vježbanje, kretanje, plivanje, joga sve su to načini kako zategnuti trbuh uz promjenu loših navika i loše prehrane. Ne postoji niti jedna dijeta koja će vam pomoći na duge staze, već trebate kombinacijom zdrave prehrane i tjelesnih aktivnosti promijeniti svoj način života.

Kako zategnuti trbuh nakon poroda

Žene nakon poroda još mjesecima kasnije imaju trbuščić koji iskače ispod širokih majci koje nosite kako biste ga sakrili. Trbuščić nakon poroda je normalna pojava, devet mjeseci vaše se tijelo mijenjalo i koža se rastegnula, pa će biti potrebno određeno vrijeme da se stvari vrate u normalu. Svaka mama sa malom bebom ima jako malo vremena za samu sebe, ukoliko nema pomoć oko bebe, teško će izdvojiti vremena samo za sebe.

Ipak, mame mogu učiniti puno za sebe na način da u svoju prehranu unesu dodatke koji sadržavaju riblje ulje koje će pomoći u izgaranju masnoća, te će prehrana biti način kako zategnuti trbuh. Također orasi, masline i maslinovo ulje koje su dobre masti pomoći će u sagorijevanju loših masti, ali ujedno i pomoći u razgradnji vitamina i utjecati da se umor smanji.

Vježbanje kao način kako zategnuti trbuh bi trebalo započeti tek dva do tri mjeseca nakon poroda, kako bi se tijelo oporavilo potrebno je određeno vrijeme. Za početak treba krenuti sa laganim vježbama za zdjelicu, nikako nemojte raditi trbušnjake naročito ako ste imali carski rez. Kod carskog reza ste dobili upute kako njegovati tijelo i što smijete raditi i kada smijete tijelo izložiti naporu.

Kako zategnuti trbuh koji je nadut

Ukoliko je vaš trbuh nadut uslijed prehrane, očito se radi o netoleranciji na neku hranu, te se u vašem probavnom sustavu stvari ne odvijaju na prirodan način, već ta hrana izaziva nadutost. Kako zategnuti trbuh koji je nadut uslijed prehrane vrlo je jednostavno rješenje. Promjena prehrane na način da izbacite namirnice koje kod vas izazivaju netoleranciju bit će rješenje barem pola problema.

No namirnice koje ste izbacili i njihove sastojke potrebno je nadoknaditi sa drugim namirnicama koje imaju potrebne hranjive tvari za normalan rad probavnog sustava. Netolerancija na neku hranu predstavlja zdravstveni problem o kojem se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom ili specijalistom nutricionistom.

Nutricionist će vam pomoći da složite plan prehrane koji će uključivati sve potrebne hranjive tvari bez namirnica koje uzrokuju nadutost trbuha. Uz promjenu prehrane kao jedan od načina kako zategnuti trbuh koji je nadut, pomoći će vam i lagane vježbe ili šetnje ili plivanje. Šetnjom i plivanjem rade svi mišići tijela, pa nije potrebno ubacivati se u neki program vježbanja u teretani, naročito ako se radi o nadutosti zbog hrane.

Tagovi: